Πέμπτη, 02/05/2024 | 09:12

Πρέβεζα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Βάσως Χαμαλέλη-Μπούκλα

444 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/03/2024, 1:32 πμ | 0 σχόλια
Η πρώτη ποιητική συλλογή, της εκπαιδευτικού κυρίας Βάσως Χαμαλέλη – Μπούκλα με τίτλο “Τα αξόδευτα”, παρουσιάστηκε στην πατρίδα της την Πρέβεζα στην αίθουσα της Θεοφανείου.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας, τη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τις εκδόσεις Χάρη Τζο Πάτση και το Σύλλογο Γυναικών Αγίου Θωμά Πρέβεζας.
Η υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης Πρέβεζας Κική Σακκά που συντόνιζε την εκδήλωση καλωσόρισε το κοινό που γέμισε την αίθουσα, κάνοντας μια εισαγωγή για την ποιήτρια και την πρώτη συλλογή της.
Τα άχρωμα έγιναν πολύχρωμα, τα σιωπηλά απόκτησαν ήχους, τα αμίλητα μας μίλησαν φιλικά και εμπιστευτικά. Ανέσυρε βιωματικές εμπειρίες της, έκανε την αγάπη της για τη θάλασσα, έκφραση, λόγο, ποίηση.
Για την ποιητική συλλογή “Τα αξόδευτα” που χωρίζεται σε τρία μέρη και περιλαμβάνει συνολικά σαράντα δύο ποιήματα. Το πρώτο μέρος έχει τίτλο “Η θάλασσα…”, το δεύτερο “Η γη μου…” και το τρίτο “Η πνοή μου…” μίλησαν η κα Ελένη Σοροντίλα, φιλόλογος, μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης και η ποιήτρια, ενώ ως αναγνώστρια σχολίασε η Μαρία Αυδίκου.
Ποιήματα του βιβλίου ανέγνωσαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης οι εκπαιδευτικοί κα Ευδοξία Κάκου, κα Ελευθερία Αγγέλη και η κα Κατερίνα Κτενά, βιολόγος ενώ η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά από τους Βάσω Κατωγιάννη, Ελένη Παππά και Χίλμα Σοφτά.
Η ποιήτρια, φανερά συγκρινημένη ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και όλους όσοι συνέβαλαν να πραγματοποιηθεί, ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά τίμησε την ποιήτρια με αναμνηστική πλακέτα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα