Δευτέρα, 29/04/2024 | 01:41

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα μετά από 25 χρόνια

415 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/02/2024, 4:51 μμ | 0 σχόλια

Την Πρέβεζα αναμένεται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις 27 και 28 Ιουνίου. Την είδηση γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Άρτης Καλλίνικος, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας περιλαμβάνει επισκέψεις σε Άρτα και Λευκάδα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο οι Μητροπολίτες Άρτης και Πρεβέζης μαζί με το δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο είχαν επισκεφθεί το Φανάρι και απεύθυναν πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να έρθει στην περιοχή.
Θα είναι η δεύτερη φορά που ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί την Πρέβεζα.Η προηγούμενη ήταν στις 27 Μαϊου 1999, όπου έφτασε στην πόλη συνοδευόμενος από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τους υποδέχτηκε ο μακαριστός μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος, ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τους προϋπαντήσει.
Ο τότε δήμαρχος Πρέβεζας Κώστας Παπαγεωργίου απένειμε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το χρυσό κλειδί της πόλης ενώ τον ανακήρυξε και επίτιμο δημότη.
Ο Παναγιώτατος φύτεψε μια ελιά στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης, ενώ στις αναφορές του στάθηκε στη δράση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Επίσης μεταξύ άλλων είχε συνάντηση με εκατοντάδες παιδιά στα οποία συνέστησε να αποφύγουν τις προκλήσεις και τις παγίδες της σημερινής κοινωνίας, μένοντας μακριά από εξαρτήσεις όπως τα ναρκωτικά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα