Σάββατο, 27/04/2024 | 17:19

“Βούλιαξε” από κόσμο η Πρέβεζα: Τελετή έναρξης του Καρναβαλιού αντάξια της εμβέλειας του Κομιτάτου

1719 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/02/2024, 1:27 μμ | 0 σχόλια

Η Πρέβεζας βρίσκεται στην ευτυχή συγκυρία να διαθέτει το μεγαλύτερο Καρναβάλι στη Βορειοδυτική Ελλάδα, τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών και μιλάμε για το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας βρίσκεται στην ευτυχή συγκυρία να είναι σε επικοινωνία με έναν δήμαρχο που αντιλαμβάνεται πλήρως τι σημαίνει το Καρναβάλι του, για την διαφήμιση της Πρέβεζας, για την Αποκριάτικη τουριστική της προβολή, για τον τουρισμό της σε μια νεκρή χρονικά περίοδο για τον τουρισμό. Πέρα από τα παραπάνω ο Νίκος Γεωργάκος αντιλαμβάνεται πλήρως και τι σημαίνει το Καρναβάλι του Κομιτάτου και για την τόνωση του πολιτισμού, αλλά και βεβαίως για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Το Κομιτάτο παίρνει άριστα στην οργάνωση, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος επιβραβεύει την συνολική  προσπάθεια και κερδισμένη είναι η πόλη και οι καταστηματάρχες Πρέβεζας. Αυτό συνέβη και κατά την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου που η Πρέβεζα “βούλιαξε” ένα κόσμο και αποδείχθηκε αφενός ότι το Κομιτάτο Πρέβεζας είναι ο βασιλιάς του Καρναβαλιού στη Βορειοδυτική Ελλάδα και αφετέρου φάνηκε η οξυδέρκεια του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου να πάρει πάνω του και την υπόθεση συναυλίας της Αναστασίας και να ζεσταθούν για τα καλά, τα ταμεία των καταστημάτων εστίασης, μια Κυριακή, μέσα στο χειμώνα που οι περισσότερες Κυριακές είναι… συννεφιασμένες, παραφράζοντας τον Τσιτσάνη.

Απίστευτο κι όμως Αληθινό και… Πρεβεζάνικο! Καταστήματα εστίασης το βράδυ της τελετής έναρξης του Καρναβαλιού, ξέμειναν, χωρίς πατάτες, μπριζόλες, σαλάτες κλπ. Ίσως να μην περίμεναν το μέγεθος αυτής της κοσμοσυρροής!

Η Τελετή Έναρξης του Καρναβαλιού ήταν αντάξια της πανελλαδικής εμβέλειας που έχει το Καρναβάλι του Καρναβαλικού Κομιτάτου κι ενός άξιου και ικανού Δημάρχου που από την πρώτη μέρα της θητείας του ως Δήμαρχος Πρέβεζας στηρίζει με όλες τους τις δυνάμεις τον πολιτισμό και τον τουρισμό στον Δήμο Πρέβεζας. Όσο για τα αποτελέσματα; Δικαιώνουν απόλυτα τον Νίκο Γεωργάκο.

Οι Καλύτερες σχολές, τα καλύτερα χορευτικά σχήματα στην ευτύτερη περιοχή μας συμμετέιχαν στην τελετή έναρξης του Καρναβαλιού, που το πρώτο μέρος έγινε στην πλατεία δικαστηρίων από την πλευρά της παραλίας. ΑΓΣ Κλεοπάτρα της Βάσως Ζαντραβέλη, Pa Bailar της Φαίης Σουίδα, ΑΓΣ Καλλισθένης και πολιτιστικός σύλλογος του Αγίου Θωμά, εντυπωσίασαν και άρεσαν πολύ! Η Αναστασία απογείωσε τη βραδιά και στην πλατεία Ανδρούτσου στήθηκε ένα τρελό γεμάτο κέφι Αποκριάτικο πάρτυ!

Εν κατακλείδι, με κέφι ,ζωντάνια , μεγάλα χαμόγελα και δεκάδες βεγγαλικά η πόλη της Πρέβεζας γιόρτασε την έναρξη του καρναβαλιού 2024.
Πλήθος κόσμου, κυρίως νεολαία έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής στον πεζόδρομο των Δικαστηρίων με αποκριάτικα δρώμενα που παρουσίασαν σύλλογοι της περιοχής. Αμέσως μετά η γιορτή συνεχίστηκε στην πλατεία Ανδρούτσου με συναυλία με την Αναστασία.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κήρυξε την έναρξη του καρναβαλιού δηλώνοντας πολύ χαρούμενος για την δυναμική παρουσία της νεολαίας ,δίνοντας την υπόσχεση ότι κάθε χρόνο η συναυλία θα είναι μεγαλύτερη.
Ο κ. Γεωργάκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι του Καρναβαλικού Κομιτάτου (που συνδιοργάνωσαν μαζί με τον Δήμο την συγκεκριμένη εκδήλωση) τον έπεισαν ότι η Πρέβεζα διοργανώνει το μεγαλύτερο καρναβάλι της περιοχής.
Τέλος αναφέρθηκε και στον ιστορικό θεσμό του καρναβαλιού των γυναικών προαναγγέλλοντας μια γιορτινή περίοδο με δρώμενα κάθε Σαββατοκύριακο και κορύφωση το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς και τα παραδοσιακά Κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα