Σάββατο, 27/04/2024 | 10:47

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά στο υπουργείο τουρισμού για την Μαρίνα Αθερινού στο Μεγανήσι

671 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/01/2024, 6:26 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Η Μαρίνα Αθερινού στο Μεγανήσι, με προϋπολογισμό 5.500.000 ευρώ, μπορεί να ενταχθεί στην πρόσκληση χρηματοδότησης του Υπουργείου Τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

 

Συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Μύρωνα Φλουρή, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, από κοινού με τον Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Γεράσιμο Κατωπόδη, και στελέχη του Δήμου, για το θέμα της χρηματοδότησης της Μαρίνας Αθερινού, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ. Προηγήθηκε ενημέρωση από την Αν.Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών, κ. Λένα Χατζηγεωργίου. 

Την πρωτοβουλία της συνάντησης ανέλαβε κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 στο Μεγανήσι ο Βουλευτής, με συγκεκριμένο σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης της Μαρίνας Αθερινού στο πρόγραμμα «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Διαπιστώθηκε ότι πράγματι ο Δήμος Μεγανησίου μπορεί να υποβάλει πρόταση για τη Μαρίνα Αθερινού στη σχετική πρόσκληση, καθώς είναι στις επιλέξιμες επενδύσεις. Προκειμένου το έργο να προκριθεί για χρηματοδότηση, ο Δήμος θα πρέπει να προετοιμάσει και να υποβάλει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024 που θα είναι σε ισχύ η προκήρυξη

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Όπως δεσμεύθηκα τη Δευτέρα από το Μεγανήσι, είχαμε μία διερευνητική συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με το νέο Δήμαρχο με στόχο να βρούμε χρηματοδότηση για την υλοποίηση της Μαρίνας Αθερινού. Το θέμα είχα συζητήσει ήδη από το 2022 με τον τότε Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, όταν είχε υπογραφεί η παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης στον Αθερινό για τη δημιουργία μαρίνας. 

Γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σχετική πρόσκληση και σήμερα βεβαιωθήκαμε ότι ο Δήμος Μεγανησίου μπορεί να επωφεληθεί και να καταθέσει πρόταση. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα καταστήσει το Μεγανήσι προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Άλλωστε, η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στα νησιά της Λευκάδας είναι προτεραιότητά μας, επενδύουμε σε νέες μαρίνες, επενδύουμε στο θαλάσσιο τουρισμό, με στόχο να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Το Μεγανήσι είναι μέρος αυτής της προσπάθειας και είμαι βέβαιος ότι με συνεργασία και διεκδίκηση θα πετύχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα». 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα