Τετάρτη, 01/05/2024 | 05:24

Πρέβεζα: Κοπή Βασιλόπιτας Τριών Πολιτιστικών Φορέων

401 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2024, 10:46 πμ | 0 σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοπή Βασιλόπιτας τριών Πολιτιστικών Φορέων

 

Με επιτυχία και μέσα σε ένα χαρούμενο, γιορτινό και ζεστό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 στην Δημοτική αίθουσα «Οικία Αθανασιάδη» στην πόλη της Πρέβεζας, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας τριών συνεργαζόμενων πολιτιστικών φορέων. 

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, η Εταιρεία Βυζαντινών Μελετών Ν. Πρεβέζης και η Επιτροπή Πρέβεζα «Ιστορία – Πολιτισμός – Περιβάλλον» σε συνεργασία και αρμονική συμπόρευση, ξεκίνησαν τις δράσεις τους για το νέο έτος τηρώντας το έθιμο και την παράδοση της κοπής της Βασιλόπιτας. 

 

Χαιρετισμό έστειλε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και απασχόλησης κ. Τάσος Δράκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Γούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Δράκος, ο κ. Ιωάννης Γιώτης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού όπως και άλλα μέλη της, η κ. Μαίρη Κωλέτση Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδιάς, Σπλάντζας μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. και ο κ. Δημήτρης Γεωργίου Πρόεδρος της Εταιρείας Ελληνικών Θεμάτων από την Άρτα. 

Ο επικεφαλής των τριών φορέων, κ. Ευάγγελος Κατσίμπρας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον ρόλο των πολιτιστικών Σωματείων, τονίζοντας ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι διεθνώς αλλά και στη χώρα μας δημιουργήθηκαν για να διασφαλίσουν, να διατηρήσουν και να αναδείξουν την τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά. 

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με υψηλά ηθικά και πολιτισμικά ιδανικά καθώς και πλούσια πολιτιστική παράδοση. 

 

Για τον λόγο αυτό, η ύπαρξη Πολιτιστικών Συλλόγων κρίνεται, όχι μόνο σημαντική αλλά και απαραίτητη, στην διατήρηση, διαφύλαξη και διάδοση των στοιχείων του πολιτισμού ενός τόπου. 

 

Είναι καθήκον λοιπόν όλων των Θεσμικών Κρατικών Φορέων να συμβάλλουν στην λειτουργία των πολιτιστικών συλλόγων, για να μπορούν να υλοποιούνται πιο εύκολα οι στόχοι και οι δραστηριότητες τους. 

 

Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε στο τέλος της εκδήλωσης από ένα ημερολόγιο της νέας χρονιάς. 

 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλες και όλους, με υγεία και το 2024 να είναι ένα έτος δημιουργικό με μόνο χαρούμενες ειδήσεις και με κάθε καλό σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα