Σάββατο, 27/04/2024 | 14:04

Ερώτηση του Θανάση Καββαδά, στη Βουλή για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/01/2024, 6:26 μμ | 0 σχόλια

Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, στη Βουλή για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

Ερώτηση στη Βουλή με αρ.πρωτ. 2647/17.1.2024 για τη χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. 

Τόνισε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για τους νομούς που θα υδροδοτήσει, μεταξύ των οποίων βεβαίως και η Λευκάδα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται από την τοπική κοινωνία με μεγάλη προσμονή, καθώς θα λύσει εν μέρει τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης του νησιού, δίνοντας παράλληλα δυνατότητα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης αφού το δίκτυο θα μπορεί πλέον να υποστηρίξει πέρα από τους μόνιμους κατοίκους και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. 

Με δεδομένο ότι έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης ανετράπη, ζήτησε να ενημερωθεί για το πότε θα ανακοινωθεί η νέα πηγή χρηματοδότησης για το έργο και με τι χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Στις συναντήσεις που είχα τόσο με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σταϊκούρα, όσο και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Παπαθανάση, το προηγούμενο διάστημα, έχω λάβει κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το έργο θα υλοποιηθεί, θα προχωρήσει όμως με άλλη πηγή χρηματοδότησης. Ωστόσο, με δεδομένη την αναστάτωση των τοπικών κοινωνιών λόγω της ανακατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που σημαίνει ότι αλλάζουν κάποια δεδομένα για τον αγωγό, ζήτησα να έχω επίσημη απάντηση και από τα δύο Υπουργεία μέσω της Βουλής ως προς το πότε αναμένεται να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση αυτή, αλλά και ως προς το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και ολοκλήρωσης του έργου».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ερώτησης εδώ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα