Δευτέρα, 29/04/2024 | 15:07

Δράσεις για τη διαχείριση των λιμνοθαλάσσιων απορριμμάτων από την ΕΤΑΝΑΜ

312 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/01/2024, 2:38 μμ | 0 σχόλια
Στην εκτύπωση του οδηγού διαχείρισης των λιμνοθαλάσσιων απορριμμάτων που εντάσσεται στην πράξη “Πρωτοβουλία Αλιέων για την Προστασία του Περιβάλλοντος” προχωρά η ΕΤΑΝΑΜ.
Πρόκειται για έναν οδηγό που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και αποσκοπεί στην αναβάθμιση των γνώσεων των εμπλεκομένων σχετικά με το σύστημα διαχείρισης λιμνοθαλάσσιων απορριμμάτων με έμφαση στους αλιείς των λιμνοθαλασσών που αποτελούν σημαντική συνιστώσα για την προστασία και διατήρηση των λιμνοθαλάσσιων οικοσυσυστημάτων.
Στο ίδιο πρόγραμμα που αφορά την ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου καταρτίστηκε σχέδιο δράσης για την εφαρμογή πολιτικής ορθής διαχείρισης λιμνοθαλάσσιων απορριμμάτων, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πολιτικών, ενεργειών και δράσεων.
Επίσης διανεμήθηκαν φυλλάδια για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκαν ημερίδες από τους εμπλεκόμενους εταίρους για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της Πράξης και διοργανώθηκε Συνέδριο για τη διαχείριση απορριμμάτων αλιευτικής δραστηριότητας σε προστατευόμενες περιοχές, απευθυνόμενο κυρίως στους αλιευτικούς συνεταιρισμούς, που μισθώνουν λιμνοθάλασσες σε όλη την χώρα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα