Δευτέρα, 29/04/2024 | 05:03

” Σιγά Σιγά” (Piano Piano) στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

283 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/12/2023, 8:49 πμ | 0 σχόλια

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία ” Σιγά Σιγά” (Piano Piano) σε σκηνοθεσία Nicola Prosatore, αυτή την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Είσοδος ελεύθερη.

 

Η ταινία είναι μέρος του ένατου αφιερώματος στον ιταλικό κινηματογράφο cinema.it_2023, μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL που πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το φεστιβάλ κυκλοφορεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας.

 

Λίγα λόγια για την ταινία ” Σιγά Σιγά” (Piano Piano)

Προάστια στην άκρη της Νάπολης. Βρισκόμαστε στο 1987 και εκείνη την ποδοσφαιρική σεζόν η ομάδα της πόλης, με επικεφαλής τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, πλησιάζει, αγώνα με αγώνα, στην κατάκτηση του πρώτου της Scudetto. Το κτίριο στο οποίο ζει η 13χρονη Άννα με τη μητέρα της πρόκειται να απαλλοτριωθεί, παρά τη θέληση των κατοίκων του, για την κατασκευή ενός υπερυψωμένου σιδηροδρόμου. Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων, η Άννα αρχίζει να βλέπει τη ζωή με έναν νέο τρόπο, αλλά και να μαθαίνει για τους κινδύνους της. Η συνάντησή της με τον Peppino, ένα αγόρι στην ηλικία της, και μαζί με αυτόν τον Mariuolo που έχει αποσταθεροποιήσει τη γειτονιά, θα την οδηγήσει στην άκρη αυτού του μικρού κόσμου. Η παιδική ηλικία  πρέπει να τελειώσει και η εφηβεία αναζητά τον δικό της χώρο και την αναμονή της λύτρωσής της, την ίδια που θα κάνει μια ολόκληρη πόλη να τρέμει.

Ιταλία (2022) | Διάρκεια: 81′ | Σκηνοθεσία Nicola Prosatore | Παίζουν: Dominique Donnarumma, Giuseppe Pirozzi, Antonia Truppo, Giovanni Esposito, Antonio De Matteo, Massimiliano Caiazzo, Lello Arena

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα