Κυριακή, 28/04/2024 | 18:45

Οπαδική βία: Στον Άρειο Πάγο σήμερα Οικονόμου και Βρούτσης

462 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/12/2023, 9:07 πμ | 0 σχόλια

Οπαδική βία: Στον Άρειο Πάγο σήμερα Οικονόμου και Βρούτσης για την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις

Η κυβέρνηση χθες ανακοίνωσε δέσμη μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στα ελληνικά γήπεδα και σήμερα Τρίτη (12/12), θα μεταβούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και θα ζητήσουν, εκ μέρους της κυβέρνησης, την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στο χώρο.
Επιπλέον, οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά. Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις, ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπτουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο, τόνισε ότι θα ζητήσουν «να εξεταστεί η υπόθεση αυτή σαν δράση εγκληματικών συμμοριών, με διασύνδεση, όχι μόνο με φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών που καλύπτουν ευρύτερα θέματα: εμπορία ναρκωτικών, προστασίες, διασυνδέσεις με ακραίες πολιτικές οργανώσεις, συμμετοχή σε περίεργες συμμορίες και μαφίες – και με ένα βαθύ ιστορικό που δε θα καλύπτει ούτε τους 2, 3 ή 6 μήνες ή 1 χρόνο, αλλά θα πηγαίνει και πολύ πιο πίσω σε δολοφονίες και σε πρόσωπα που η παρουσία τους, παρά το γεγονός ότι είχε επισημανθεί εκεί, εξακολουθούσε και εξακολουθεί να επισημαίνεται στους αθλητικούς χώρους και στο οικοσύστημα το οπαδικό».
Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος μιας σειράς υποθέσεων που θα βοηθήσει συνολικά τις Αρχές να αντιμετωπίσουν (και σε ό,τι αφορά τους φυσικούς, αλλά ενδεχομένως και τους ηθικούς αυτουργούς) όλη αυτή την έξαρση της εγκληματικής δραστηριότητας από αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παρουσία των αστυνομικών στα γήπεδα, ο κ. Οικονόμου ήταν ξεκάθαρος επισημαίνοντας ότι σε ένα αθλητικό γεγονός που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. «Βρισκόμαστε ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις που είναι τελείως, εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους. Υπάρχουν φωνές που λένε πως δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία στα γήπεδα και φωνές που λένε να είναι η αστυνομία στα γήπεδα και να κάνει τα πάντα. Εκείνο που χρειάζεται, είναι να σταθμίσουμε ξανά το ρόλο και τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία θα κάνει καλύτερα τη δουλειά της στα γήπεδα» είπε.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα