Δευτέρα, 29/04/2024 | 06:49

Κινητοποίηση στην πύλη της επιχείρησης ΒΙΟΑΕΡΙΟ Πρέβεζας για τον θάνατο του 55χρονου

669 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/12/2023, 8:51 πμ | 0 σχόλια

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/12,ΣΤΗΣ 02.00ΜΜ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΩΡΩΠΟΣ).

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του συναδέλφου μας.

Ο τραγικός θάνατος του 55χρονου εργαζόμενου στην επιχείρηση ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κατάλογο των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Ο εργαζόμενος πραγματοποιούσε εργασίες συντήρησης όταν καταπλακώθηκε από μετασχηματιστή ρεύματος με βάρος περίπου 2 τόνους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια τραγικά περιστατικά καθώς κάθε τρείς μέρες μετράμε και έναν νεκρό εργάτηΤα εργατικά ατυχήματα δεν οφείλονται στην κακιά ώρα και στιγμή,ούτε είναι της μοίρας γραφτό.Το διαρκές μακελειό στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να αναζητηθεί πουθενά αλλού παρά στις μειώσεις προσωπικού,στην εκμετάλλευση και στην εντατικοποίηση,στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.Πρέπει να αναζητηθεί στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης,προστασίας,υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς,όλων αυτών δηλαδή που η εργοδοσία θεωρεί κόστος και εμπόδιο για τη μεγαλύτερη κερδοφορίας της.

Δεν είναι δυνατόν,εν έτη 2023,να μας παρουσιάζεται από τους κυβερνώντες ανάπτυξη και κανονικότητα, το ότι θα φεύγουμε από το σπίτι μας πηγαίνοντας για δουλειά,για ένα πενιχρό μεροκάματο και δε θα ξέρουμε αν θα ξαναεπιστρέψουμε σε αυτό

Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε το ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία καθώς οι εργοδότες,αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που τους έχουν εξασφαλίσει όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ,τη θεωρούν ως κάτι αναλώσιμο

Η κινητοποίηση όλης της τοπικής κοινωνίας,του λαού και των εργαζομένων μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.Μόνο μέσα από τη συλλογική και οργανωμένη πάλη μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα τα σύγχρονα δικαιωματά μας,αυξήσεις σε μισθούς,Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ

Να διευρευνηθούν άμεσα οι αιτίες του τραγικού περιστατικού και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Με ευθύνη κυβέρνησης-εργοδοσίας να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης-προστασίας-υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.Γιατρός εργασίας,τεχνικός ασφαλείας σε κάθε επιχείρηση.

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεώρηση Εργασίας κ.α.).Να σταματήσει η υποστελέχωση αυτών των υπηρεσιών που έχουν μετατραπεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα σε απλούς παρατηρητές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση της Τετάρτης έξω από την πύλη της επιχείρησης ΒΙΟΑΕΡΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ,στης 02.00μμ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο των Σωματείων,την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη,στης 7μμ,έξω από τη Θεοφάνειο απέναντι στο νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό,στη φοροληστεία,στους πλειστηριασμούς,στις περικοπές σε Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια,στην ακρίβεια που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα.Να σταματήσουν οι εργασιακοί χώροι να μετατρέπονται καθημερινά σε σύγχρονα κρεματόρια 

-Την Τρίτη 12/12,αντιπροσωπεία σωματείων θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Πρέβεζας,στης 11.30πμ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα