Κυριακή, 28/04/2024 | 04:50

Ομάδα “Για την Πρέβεζα”-Επιτυχημένη έκθεση: «τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες»

1294 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/12/2023, 6:36 μμ | 0 σχόλια

 Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με θέμα «τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες», που διοργάνωσε η ομάδα «για την Πρέβεζα», υπό την αιγίδα του δήμου Πρέβεζας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για το ολοκαύτωμα της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς της. Την εκδήλωση κάλυψε μουσικά το έντεχνο σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας.

  Η έκθεση αυτή όμως δεν είναι αφιερωμένη μόνο στις γυναίκες αυτές που προτίμησαν τον ηρωικό θάνατο από την σκλαβιά και την ατίμωση, αλλά αφιερώνεται σε όλες τις ελληνίδες, που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ανάστησαν παιδιά σε δύσκολους καιρούς, κουβάλησαν πολεμοφόδια σε καιρούς πολέμου και πολέμησαν με αυταπάρνηση στο πλευρό των ανδρών, γιατί η αντρεία είναι μία αρετή που χαρακτηρίζει και της γυναίκες. Αλλά και σε όλες εκείνες τις ελληνίδες, που σαν στρατιώτες, αφιέρωσαν και θυσίασαν πολλές φορές τη ζωή τους, σε ένα σκοπό, ένα ιδανικό, μια αρετή και άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στον ελληνικό πολιτισμό. 

  Η ομάδα «για την Πρέβεζα» ευχαριστεί θερμά τους 16 δημιουργούς από την Πρέβεζα, τα Γιάννενα και τη Λευκάδα, που συμμετέχουν στη έκθεση.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε επίσης στο έντεχνο σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας και την υπεύθυνη συνόλου Κα Σπαθάρα Βάλια, καθώς και στην Κα Αλεξία Μπουκουβάλα.

  Επίσης ένα από καρδιάς ευχαριστώ στον δήμο Πρέβεζας, για τη στήριξη, τη βοήθεια και την κάλυψη των εκδηλώσεών μας με την αιγίδα του δήμου. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα