Κυριακή, 28/04/2024 | 18:34

Οι αστυνομικοί της Πρέβεζας διαμαρτυρήθηκαν για την οπαδική βία

378 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/12/2023, 3:34 μμ | 0 σχόλια

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, στο πλαίσιο αντίστοιχων κινητοποιήσεων που έγιναν σε όλη τη χώρα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό του βαρύτατου τραυματισμού του νεαρού αστυνομικού από φωτοβολίδα στο γήπεδο του Ρέντη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας Βαγγέλης Μυλωνάς στην ομιλία του εξέφρασε την οργή των αστυνομικών γιατί , όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά για την εξάλειψη της οπαδικής βίας τοποθετώντας στην αστυνομία σε ρόλο “σάκο του μποξ”.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά υπάρχει αδιαφορία της πολιτείας στη θωράκιση του αστυνομικού, ενώ κρίνεται αναγκαία ή άμεση απεμπλοκή της αστυνομίας από τη φύλαξη εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων και η προσήλωση στην κύρια αποστολή της καθώς και η αυστηροποίηση των νόμων για την ουσιαστική πάταξη της οπαδικής βίας.
Τέλος οι αστυνομικοί της Πρέβεζας εύχονται ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του προς τον τραυματία συνάδελφό τους.

Η ομιλία του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας Ευάγγελου Μυλωνά:

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

  Σήμερα, οι Αστυνομικοί σε όλη την Χώρα, συγκεντρωθήκαμε στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας ώστε να εξωτερικεύσουμε έντονα την οργή και την θλίψη μας,  για την διαχρονική απουσία της πολιτείας στην θεσμική θωράκιση του Έλληνα Αστυνομικού. Διαμαρτυρόμαστε για την διαχρονική αδιαφορία της πολιτείας και την ανοχή της κοινωνίας σε πράξεις  βίας, η οποία έχει εισχωρήσει σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής και αρχίζει πλέον από την  σχολική ηλικία (ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο).

 Πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες της οργανωμένης  δολοφονικής επίθεσης  χούλιγκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στο Ρέντη, όπου ένας συνάδελφός μας τραυματίστηκε βαρύτατα.  

  Εκφράζουμε λοιπόν την οργή μας, γιατί παρά την συνεχή επισήμανση του προβλήματος, κανείς από τους κυβερνόντες ως σήμερα  δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά  για την εξάλειψη της οπαδικής βίας, δίνοντας έτσι άλλοθι στις εγκληματικές ομάδες που δρουν στους αθλητικούς χώρους. 

Τις εγκληματικές αυτές ομάδες τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο εμπρηστικές δηλώσεις παραγόντων του αθλητισμού και εμπρηστικά άρθρα αθλητικών εφημερίδων ενώ η πολιτεία παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου λαμβάνοντας φοβικά και επιδερμικά μέτρα, τοποθετώντας την Αστυνομία σε ρόλο «σάκο του μποξ». 

Μόλις πρόσφατα ελήφθη από την πολιτική ηγεσία η απόφαση,  η Αστυνομία να ενεργεί ελέγχους στις θύρες των γηπέδων δίνοντας το άλλοθι στους εκάστοτε παράγοντες του ποδοσφαίρου να μετακυλούν τις ποινικές τους ευθύνες για τυχόν επεισόδια  στην   Αστυνομία. 

  Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η αδιαφορία της πολιτείας στη θωράκιση του Αστυνομικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο εκφωνητής του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ  διαβιβάζει στους Αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να τοποθετήσουν τουρνικε στον τραυματισμένο συνάδελφό μας…. Και ερωτάμε: η πολιτεία έχει χορηγήσει τουρνικέ στους αστυνομικούς;;; 

τους έχει εκπαιδεύσει στην χρήση τους ;;;

ή απλά στηριζόμαστε και πάλι στην ελπίδα ότι αστυνομικός έχει μεριμνήσει ο ίδιος για την αυτοπροστασία του. 

 Εμείς από την πλευρά μας, σήμερα αλλά και διαχρονικά απαιτούμε:

— την άμεση απεμπλοκή της Αστυνομίας από την φύλαξη εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων και την προσήλωση στην κύρια αποστολή της, 

–την αυστηροποίηση των νόμων για την ουσιαστική πάταξη της οπαδικής βίας και 

–Και εν τέλει να μας πούν οι κυβερνώντες: Τι Αστυνομία θέλουν;;;;;

  

Ευχόμαστε στον τραυματισθέντα συνάδελφό μας, ταχεία ανάρρωση να επιστρέψει υγιής στην οικογένειά του  

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα