Δευτέρα, 29/04/2024 | 12:33

Κώστας Μπάρκας: Αποκατάσταση όλων των μισθολογικών αδικιών έναντι των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ

304 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/12/2023, 1:59 μμ | 0 σχόλια

Την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών έναντι των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ και την εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης του έργου του οργανισμού ζητούν με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, δέκα εννέα (19) Βουλεύτριες και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 

Η έλλειψη προσωπικού στον εν λόγο Οργανισμό είναι πολύ μεγάλη καθώς, από τις 1700 οργανικές θέσεις που προέβλεπε ο ιδρυτικός του νόμος, αυτές που καλύπτονται από μόνιμο προσωπικού είναι περίπου 560. Οι ελάχιστοι πλέον υπάλληλοι, παρόλο που έχουν επιφορτιστεί με τεράστιο όγκο εργασιών που διεκπεραιώνουν επάξια υπερβάλλοντας εαυτόν, βρίσκονται αντιμέτωποι με σωρεία μισθολογικών αδικιών σε σχέση όχι μόνο με τους υπαλλήλους άλλων Υπουργείων που επιτελούν αντίστοιχο ελεγκτικό έργο, αλλά ακόμη και μεταξύ των συναδέλφων τους που εργάζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Για παράδειγμα, είναι καθολική η εξαίρεση των ελεγκτών του ΟΠΕΚΕΠΕ από ορισμένες διατάξεις της υποπαραγράφου Δ.9. «Δαπάνες Μετακινουμένων εντός και εκτός Επικρατείας» του ν. 4336/2015 αλλά και από τη χορήγηση του επιδόματος εξομάλυνσης ύψους 300 ευρώ το οποίο  χορηγείται σε αντίστοιχες ελεγκτικές υπηρεσίες άλλων Υπουργείων. Η επιβάρυνση για τους ελάχιστους υπαλλήλους του οργανισμού είναι σημαντική αν συνυπολογιστεί ο μικρός και κατακερματισμένος κλήρος των ελληνικών εκμεταλλεύσεων όσο και ο εκτατικός χαρακτήρας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων  σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, που δυσχεραίνει το ήδη δύσκολο έργο του Οργανισμού, που σε συνδυασμό με τον πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων, καλείται να διεκπεραιώσει στο ελάχιστα δυνατό χρονικό διάστημα και με άρτιο τρόπο τις αιτήσεις ενίσχυσης των παραγωγών. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αποκατάσταση των  μισθολογικών αδικιών έναντι  των υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ και την εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης του έργου του οργανισμού. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα