Παρασκευή, 26/04/2024 | 21:43

ΚΚΕ-Πρέβεζα για το τραγικό δυστύχημα στο “ΒΙΟΑΕΡΙΟ”: Δεν φταίει η κακή ώρα!

338 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/12/2023, 10:29 πμ | 0 σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ του ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΑΕΡΙΟ

Η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη που έχασαν τη ζωή του το πρωί της Δευτέρας την ώρα της δουλειάς, σε εργατικό ατύχημα που προκλήθηκε κατά τη μεταφορά μετασχηματιστή στο εργοστάσιο “ΒΙΟΑΕΡΙΟ 1 ΙΚΕ”.
Το εργατικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή του εργάτη έρχεται να προστεθεί στην πολύνεκρη λίστα που σημειώνεται καθημερινά. Όμως δε φταίει η κακή ώρα!.
Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που ξηλώνει εργατικά δικαιώματα, προσαρμόζει τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Είναι αυτή η πολιτική που θεωρεί την ασφάλεια των εργατών κόστος και αφήνει την εργοδοσία ανενόχλητη να μην παίρνει όλα εκείνα τα απαραίτητα, πλήρη και αναγκαία μέτρα. Ταυτόχρονα αφήνονται μια σειρά από αναγκαίους ελεγκτικούς μηχανισμούς να φυτοζωούν, δίνοντας έτσι αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να θυσιάζουν τη ζωή των εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους δεν υπολογίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η ζωή των εργατών μπαίνει στη ζυγαριά με τα κέρδη τους. Για αυτούς είναι απλά αριθμητική, ένα κόστος στους υπολογισμούς των κερδών τους! Οι εργάτες έχουν μία επιλογή, να πάρουν τώρα την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση τη ζωής τους. Οι κομμουνιστές θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που δε λογάριασαν τη ζωή του αδικοχαμένου εργάτη. Το ΚΚΕ αναδεικνύει πως σε αυτή τη βαρβαρότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, με τα τσακισμένα δικαιώματα και τους απάνθρωπους όρους δουλειάς που φτάνουν ακόμα και στο σημείο να χάνονται οι ζωές των εργατών αυτό που πρέπει τώρα να πάρει προτεραιότητα είναι η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι όλα όσα έχουν ανάγκη με βάση τις δυνατότητες της εποχής. Γιατί σήμερα, το 2023 δε νοείται με όλη την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη, ο εργαζόμενος να ξεκινά για τη δουλειά και να μην επιστρέφει ποτέ στο σπίτι του.    
Απαιτούμε:
Να αποδοθούν τώρα ευθύνες! Να μη μείνει ατιμώρητο το έγκλημα σε βάρος της ζωής του εργάτη.
Κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τώρα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δε γίνεται να παίζουν οι εργάτες τη ζωή τους κορώνα γράμματα για το μεροκάματο!
Να ενισχυθεί και να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας καθώς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όπως το σώμα επιθεώρησης εργασίας. Να εξασφαλιστεί γιατρός, νοσηλευτής εργασίας και τεχνικός ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς, παρόντες σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας.
Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα διασφαλίζουν από το κατώτερο μεροκάματο μέχρι και τις συνθήκες εργασίας. Τέλος στα ωράρια λάστιχο, δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα