Κυριακή, 28/04/2024 | 02:21

Θανάσης Καββαδάς: «Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση 414.620 ευρώ για βελτιωτικά έργα στο λιμάνι Συβότων»

553 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/12/2023, 7:29 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση 414.620 ευρώ

για βελτιωτικά έργα στο λιμάνι Συβότων» – Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά

 

Με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Παππά, συναντήθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, ενώ συναντήσεις είχε επίσης με τους Γενικούς Γραμματείς Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.Εμμανουήλ Κουτουλάκη. 

Ο Βουλευτής ευχήθηκε στον Υφυπουργό καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ τον ενημέρωσε και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητάς του που απασχολούν τη Λευκάδα. Ιδιαίτερα ο Βουλευτής εξήρε τη συνεργασία που είχε με το Υπουργείο τα προηγούμενα χρόνια, για τη δρομολόγηση έργων στις λιμενικές υποδομές της Λευκάδας και του Μεγανησίου, αλλά και για την χρηματοδότηση από το ειδικό πρόγραμμα που διαθέτει το Υπουργείο για τα νησιά, έργων υδροδότησης ύψους 605.000 ευρώ, που περιλαμβάνουν 1 γεώτρηση (στην περιοχή Σφακιωτών Καρτέρι), 2 δεξαμενές (σε Βλυχό και Φρύνι) και βελτίωση του δικτύου ύδρευσης σε 11 χωριά.

Τόνισε ότι η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε χάρη στη νομοθετική κατοχύρωση του νησιωτικού χαρακτήρα της Λευκάδας και ζήτησε τη συνδρομή και της νέας ηγεσίας του Υπουργείου για επιπλέον χρηματοδοτήσεις, καθώς υπάρχουν και άλλες ανάγκες

Ζήτησε επίσης να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου φωτισμού και κατασκευής  δικτύων νερού – ρεύματος για πίλαρ σκαφών στο Λιμάνι Συβότων, αξίας 414.620 ευρώ, επισημαίνοντας ότι αποτέλεσε προεκλογική δέσμευση, καθώς ήδη από την Άνοιξη του 2023 υπήρχε θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου. 

Ακόμη, ζήτησε χρηματοδότηση για τα λιμάνια Καλάμου και Καστού. Ο Υφυπουργός απάντησε θετικά, με την προϋπόθεση να χαρακτηριστεί προηγουμένως η χερσαία ζώνη λιμένα, καθώς και να υπάρξει Φορέας Διαχείρισης των Λιμενικών Εγκαταστάσεων, έτσι ώστε το εκάστοτε Υπουργείο να μπορεί να χρηματοδοτεί υποδομές, εξοπλισμό και να κάνει παρεμβάσεις. 

Ο Βουλευτής επανέλαβε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του Λιμεναρχείου Λευκάδας με επαρκές προσωπικό ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά οι αυξημένες ανάγκες των νησιών του νομού, καθώς και με μέσα για την βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Λιμενικού Σώματος.

Κάλεσε τέλος τον Υφυπουργό στη Λευκάδα, ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση και αναμένεται στο νησί στις αρχές του επόμενου χρόνου. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα