Παρασκευή, 03/05/2024 | 19:04

” Η σκιά της ημέρας” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

286 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/12/2023, 4:13 μμ | 0 σχόλια

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία ” Η σκιά της ημέρας” (2022) σε σκηνοθεσία Giuseppe Piccioni, σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών «cinema.it Ο Ιταλικός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα » αυτή την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.  

 

Λίγα λόγια για την ταινία ” Η σκιά της ημέρας ” (Il diritto alla felicita)

Ιταλία, γύρω στα τέλη του 1930. Ο Λουτσιάνο, ένας φασίστας ιδιοκτήτης εστιατορίου, πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να ζήσει με τους δικούς του κανόνες μέσα στην επιχείρησή του. Ωστόσο, όλα αλλάζουν όταν η Άννα, ένα κορίτσι με ένα επικίνδυνο μυστικό, αρχίζει να δουλεύει στο εστιατόριό του.

Λίγα σχόλια για την ταινία από τον κ. Ζαχαρία Σκεπετζή ,πρόεδρο της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρεθύμνου

«Η ταινία είναι μια δραματική ιστορία αγάπης στα χρόνια της φασιστικής Ιταλίας, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Λουτσιάνο, βετεράνος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου διευθύνει ένα εστιατόριο σε μια επαρχιακή πόλη. Μέσα από το παράθυρο του εστιατορίου, παρατηρεί τον κόσμο που αλλάζει, που ετοιμάζεται για μια νέα σύγκρουση προσπαθώντας να κρυφτεί, αποδεχόμενος από φόβο φασιστικά ιδανικά. Μια μέρα ένα κορίτσι, η Άννα, εμφανίζεται στο εστιατόριο και του ζητάει δουλειά και μετά από μια αρχική απροθυμία ο Λουτσιάνο αποφασίζει να της δώσει μια ευκαιρία, αλλάζοντας έτσι τη ζωή του για πάντα. «Από εκείνο το παράθυρο βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν», του λέει η Άννα, η οποία αντίθετα βλέπει καθαρά και έχει επίγνωση του τραγικού μέλλοντος που περιμένει τους πάντες.

Πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των δύο βασικών πρωταγωνιστών, αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει είναι η ματιά του σκηνοθέτη που επικεντρώνεται στα βλέμματα των ηρώων, καθώς επίσης και στις διαφορετικές οπτικές γωνίες της πραγματικότητας μεταξύ της εμφάνισης ενός καθεστώτος αφοσιωμένου στην τάξη και την αρμονία, και εκείνου των φυλετικών νόμων, της μισαλλοδοξίας και της βίας.»

Πρωτότυπος τίτλος L’ ombra del giorno (The Shadow of the day)

Έτος παραγωγής2022

Είδος Ρομαντικό δράμα

Χώρα παραγωγής Ιταλία

Γλώσσα Ιταλικά

Διάρκεια125′

Σκηνοθεσία Giuseppe Piccioni

Σενάριο Giuseppe Piccioni, Gualtiero Rosella, Annick Emdin

Ηθοποιοί Riccardo Scamarcio, Benedetta Porcaroli, Waël Sersoub, Lino Musella, Vincenzo Nemolato, Valeria Bilello, Sandra Ceccarelli

Φωτογραφία Michele D’Attanasio

Μουσική Michele Braga

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα