Σάββατο, 15/06/2024 | 12:23

Αρχές του έτους η παράδοση του τελευταίου τμήματος της Αμβρακίας Οδού

689 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/12/2023, 2:56 μμ | 0 σχόλια

Μικρή μετάθεση θα έχουμε κατά πληροφορίες στην παράδοση στην κυκλοφορία του τελευταίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Αμβρακία Οδός. Αν και είχε προγραμματιστεί η τελετή παράδοσης να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, αυτό φαίνεται πως θα γίνει στις αρχές του 2024. Ο λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ypodomes.com είναι τα αρχαία που έχουν βρεθεί στην περιοχή του Δρυμού.

Είναι άλλωστε και η τελευταία εκκρεμότητα που υπάρχει σήμερα στο τμήμα που είναι υπό κατασκευή Δρυμός-Βόνιτσα. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και απόφαση της τροχαίας καθώς με απόφαση του Αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου «Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, Α΄ και Β΄ φάσης για την κατασκευή εργασιών ενοποίησης του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο-Αμβρακία, από την χ/θ 27+000 έως την χ/θ 27+850 (περιοχή Δρυμού), με τα εκατέρωθεν ολοκληρωμένα τμήματα του έργου: «Υπολειπόμενες εργασίες για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με το Δυτικό Άξονα Βορρά-Νότου», προβλέπονται τα ακόλουθα:

1.-Τον περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος και των ορίων ταχύτητας των οχημάτων και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, για την ολοκλήρωση των εργασιών ενοποίησης του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή του Δρυμού από Χ.Θ.27+000 έωςΧ.Θ.27+850, απαιτείται η εφαρμογή των παρακάτω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις ανωτέρω (4) σχετικές μελέτες:

Α΄ φάση: Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών στον αριστερό κλάδο του αυτ/μου (κατεύθυνση προς Βόνιτσα) από την Χ.Θ.27+000 έως την Χ.Θ.27+850, απαιτείται ο περιορισμός του πλάτους κυκλοφορίας των οχημάτων που κινούνται στην υφιστάμενη οδό. Σε αυτή τη φάση κατασκευής η κυκλοφορία των οχημάτων στην υφιστάμενη οδό θα πρέπει να μετατοπιστεί όσο το δυνατόν δεξιότερα και το πλάτος κυκλοφορίας θα περιοριστεί στα 7,00μ.,για τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Α φάσης συνδέονται ανατολικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του DSR22 (εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, από την χ/θ 25+400 έως την χ/θ 26+200 της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Αμφιλοχίας – Λευκάδας (χ/θ 27+800 έως χ/θ 28+600 του νέου αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα) και την διεξαγωγή αυτής, μέσω της δεξιάς παράπλευρης οδού DSR 22), οι οποίες παρατείνονται μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου και δυτικά με υφιστάμενές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του τμήματος 24+500 έως Χ.Θ 27+100.

Β΄ Φάση: Με την ολοκλήρωση των εργασιών ενοποίησης του αριστερού κλάδου της αρτηρίας, για το τμήμα από Χ.Θ.27+000 έως και την Χ.Θ.28+000, τα οχήματα κινούνται στον αριστερό κλάδο της αρτηρίας για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του δεξιού κλάδου αυτοκινητόδρομου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Β φάσης συνδέονται ανατολικά με τις ως άνω αναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του DSR22 και δυτικά με υφιστάμενές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του τμήματος 24+500 έως Χ.Θ27+100.

2.-Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν καθημερινά, καθ’ όλο το 24ωρο, το χρονικό διάστημα από το Σάββατο 25/11/2023 έως την Πέμπτη 25/01/2024.

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με αποκλειστική ευθύνη της αναδόχου εταιρείας «ΜΕΤΚΑ Α.Τ.Ε.», σύμφωνα με τα οριζόμενα στα ανωτέρω (4) σχετικά:

α. Να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα ισχύει καθ’ όλο 24ωρο, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την υπ’ αριθ. (4) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.

β. Μόνιμη υφιστάμενη σήμανση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με αυτήν που προτείνεται θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί, είτε να καλυφθεί.

γ. Πριν την εφαρμογή των ανωτέρω προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ενημερώνεται έγκαιρα ο αρμόδιος Δήμος και το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου, ανατίθεται στο Α.Τ. Ακτίου – Βόνιτσας.

Να θυμίσουμε πως τα έργα εκτελεί η εταιρεία ΜΕΤΚΑ μέλος της Μυτιληναίος ενώ αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

Πηγή: ypodomes.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα