Κυριακή, 28/04/2024 | 17:37

Συνέλευση συντονισμού Εργαζόμενων -ανέργων Πρέβεζας: Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

296 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/11/2023, 9:59 πμ | 0 σχόλια

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

για τις εξεγέρσεις της νέας εποχής

στους αγώνες για Ψωμί, Παιδεία, Ειρήνη, Ελευθερία!

Παρασκευή  17 Νοέμβρη στις 6 μμ στο ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ

συγκέντρωση-πορεία-κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο εθνικής αντίστασης

     Οι αγώνες ενάντια στη χούντα, η εξέγερση του Πολυτεχνείου για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, φωτίζουν διαχρονικά τους αγώνες του λαού μας για  το δικαίωμα στη δουλειά, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια που ρημάζει τις ζωές μας, την παιδεία, την υγεία, την ελευθερία, την αποδέσμευση της χώρας μας από τα πολεμικά ιμπεριαλιστικά σχέδια των «συμμάχων». 

Ειδικά φέτος  με τη συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, το συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές εκστρατείες του κεφαλαίου να εντείνονται  και να απαιτούν θυσίες με το αίμα να κυλάει, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς χωρίς τέλος για τα συμφέροντά τους, το σύγχρονο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εμπνέει και διδάσκει ότι όποιος δεν προσαρμόζεται με την «κανονικότητα» της φτώχειας και της ανελευθερίας, όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά ανοίγει το δρόμο για να ζήσει με αξιοπρέπεια. 

Μπορούμε κι εμείς που σήμερα ζούμε με χιλιάδες τρόπους την αδικία να βρούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που μας βάζει η εποχή. Είναι άραγε μονόδρομος, όπως μας λέει η κυβέρνηση της ΝΔ, η περίφημη «Ευρώπη» και οι μεγάλες εταιρείες να κόβουμε από βασικά αγαθά, τη μόρφωση, τη διασκέδασή μας γιατί δε βγαίνει ο μήνας και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν τα κέρδη των εργοδοτών μέσα στην κρίση; Είναι λογικό την εποχή της τεράστιας επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, να δουλεύουμε πρωί-βράδυ, να βασιλεύει ακόμα η φτώχεια, η πείνα, οι κοινωνικοί αποκλεισμοί; Θα ζήσουμε έναν χειμώνα στο κρύο και το σκοτάδι για να θησαυρίζουν οι εταιρείες ενέργειας; Είναι δυνατόν να αφήσουμε τους “μεγάλους παίχτες” να μας οδηγήσουν σε πολεμικές συγκρούσεις και θερμά επεισόδια, για να χωρίσουν ποιος θα έχει περισσότερη επιρροή, ενεργειακές πηγές και χρυσές δουλειές στον πλανήτη με το δικό μας αίμα; Θα επιτρέψουμε στο καπιταλιστικό σύστημα να συνεχίσει την αχόρταγη εκμετάλλευση της φύσης όταν η ωρολογιακή βόμβα των ανεπανόρθωτων καταστροφών στον πλανήτη πλησιάζει στο μηδέν; 

Απαντάμε με όλη μας την δύναμη: ΟΧΙ!

Και τότε υπήρχαν οι φωνές που πίστευαν ότι η ανατροπή της χούντας δεν θα γίνει με την δύναμη των κάτω, αλλά με τον συμβιβασμό με τους «πάνω». «Θα μας σώσει η Ευρώπη», «να τα βρούμε με την χούντα και να πάμε σιγά-σιγά προς την δημοκρατία», «μην διακινδυνεύουμε με εξεγέρσεις». Σήμερα ακούμε τις ίδιες τις φωνές του «ρεαλισμού», του «εφικτού», του δεν «μπορούμε να τα βάλουμε με τους δυνατούς». Οι φοιτητές, οι μαθητές, ο λαός τράβηξαν άλλο δρόμο! Άλλο δρόμο θα τραβήξουμε και σήμερα!

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα είναι και φέτος σημείο αγώνα και αντίστασης. Σημείο αντιπολεμικής πάλης και κραυγής ειρήνης, ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει το Παλαιστινιακό λαό, απέναντι στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης και των κυβερνήσεων που μας παρασέρνουν σε έναν επικίνδυνο ανταγωνισμό για το μοίρασμα της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου. Σημείο αγώνα για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ,  της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που με την συναίνεση της συστημικής αντιπολίτευσης των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των εθνικιστών μας υπόσχονται μόνο τα χειρότερα!

     Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να πυκνώσουν οι κινητοποιήσεις για να σταματήσει το έγκλημα στη Γάζα, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ από την Ουκρανία. Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων. Αγώνας για να αποτραπεί κάθε επέκταση του πολέμου.  Να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη χώρα, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει επικίνδυνη για όλο τον αντιδραστικό συνασπισμό εξουσίας

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα