Κυριακή, 28/04/2024 | 23:02

Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών Πρέβεζας: “Βοήθειες” στην Έμφυλη βία

268 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/11/2023, 11:07 πμ | 0 σχόλια

Συχνά οι γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή κακοποίηση επισκέπτονται νοσοκομεία και δομές υγείας. Οι επαγγελματίες υγείας είναι από τους πρώτους που έρχονται σε επαφή μαζί τους και ως εκ τούτου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, τόσο με την αναγνώριση και καταγραφή των περιστατικών, τη φροντίδα και περίθαλψη, όσο και με την έγκυρη ενημέρωση και ενεργοποίηση των γυναικών.
Τα θύματα έμφυλης βίας όμως, εξαιτίας της πολυπλοκότητας των προβλημάτων τους, χρειάζονται πολυεπίπεδη και εξειδικευμένη στήριξη (κοινωνική, ψυχολογική, νομική, εργασιακή). Το δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) μπορεί να τους την προσφέρει, προκειμένου να ενδυναμωθούν και να επανακτήσουν τον έλεγχο της ζωής τους.
Κρίνεται επομένως αναγκαία η άμεση και διαρκής συνεργασία των επαγγελματιών υγείας με τα στελέχη του Σ.Κ. Γυναικών Δ. Πρέβεζας και η παραπομπή των γυναικών αυτών στην αρμόδια υπηρεσία.
Στα πλαίσια διατήρησης και ενίσχυσης της πολυετούς αυτής συνεργασίας και με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοεμβρίου), το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Πρέβεζας, διοργανώνει τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023, στις 12 μ.μ. στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, δράση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΚΑΒ με θέμα την « Έμφυλη Βία».
Τα στελέχη του Σ.Κ. Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα