Κυριακή, 28/04/2024 | 05:09

Πενήντα τρία μέλη του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α από την Περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας αποχωρούν…

509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/11/2023, 11:00 πμ | 0 σχόλια

    Την περασμένη Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, πενήντα τρία από τα παλιά και νέα μέλη των οργανώσεων του Συ.Ριζ.Α. στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που αποχωρούν από το κόμμα υπέγραψαν και απέστειλαν στις οργανώσεις τους και στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος την εξής επιστολή:

 

Προς

  • τις Οργανώσεις Μελών Κέντρου και Περιχώρων Πρέβεζας,  Θεσπρωτικού, Λούρου και Καναλακίου
  • τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας

Πρέβεζα, 22 Νοεμβρίου 2023

     Σύντροφοι, συντρόφισσες

     Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον ζήσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει τελειώσει. Η στάση της νέας ηγετικής ομάδας δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική διαδρομή του κόμματος, ακόμα και μ’ εκείνες τις πλευρές της που μας οδήγησαν στο παρελθόν να ασκούμε κριτική. Η αριστερά που αγαπήσαμε είναι αυτή που ένωσε τις πιο διαφορετικές πολιτικές πορείες και καταγωγές κι έδωσε χώρο σε κάθε απελευθερωτική οπτική. Είναι η αριστερά που της είναι ξένο το κυνήγι μαγισσών, απωθητική η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης, ο κανιβαλισμός και οι χυδαιότητες μεταξύ συντρόφων.

     Η ομιλία του Σ. Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή ήταν αποκαλυπτική. Ο βοναπαρτισμός, η ταχύτατη απομάκρυνση από κάθε τι αριστερό σ’ όλα τα επίπεδα, οι ύβρεις προς στελέχη με μακρόχρονη προσφορά και δράση, η λοιδορία της συλλογικής κομματικής λειτουργίας ως “κομματίλας”, η εξαγγελία της επιχείρησης διαπόμπευσης, οιονεί λυντσαρίσματος από ένα άδηλο πλήθος μελών και φίλων, όσων δηλώνουν πως δεν αποδέχονται τη μετάλλαξη του κόμματος –διά “δημοψηφίσματος”, κατά προφανή παραβίαση του καταστατικού και της δημοκρατικής αρχής της προστασίας από την τυραννία όποιας πλειοψηφίας–, η εκφρασμένη πρόθεση διωγμού των καταστατικά κατοχυρωμένων τάσεων μέσα στο κόμμα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παραμονής σε ένα πολιτικό σχηματισμό που κινείται ανάμεσα στην απαξίωση και τη χλεύη. Η διατήρηση ενός εσωτερικού “καβγά” όχι μόνο δεν μας ωφελεί, αλλά μας τραυματίζει αξιακά.

     Ακόμη, δεν αντιλαμβανόμαστε τη χρησιμότητα της διεκδίκησης ενός σχηματισμού που δυστυχώς έχει εκπέσει στη συνείδηση χιλιάδων αριστερών. Η δική μας στόχευση εστιάζει στη συσπείρωση όλων των φωνών, όλων των ομαδοποιήσεων και τάσεων που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μιας νέας αξιόπιστης αριστερής προσπάθειας. Η θεμιτή άποψη, που υποστηρίζει την παραμονή στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, θεωρούμε ότι γεννά μόνο αδιέξοδα και απαξίωση και για εμάς, ενώ περιορίζει τη φερεγγυότητά μας στον κόσμο της αριστεράς. Η υπόθεση της αριστεράς δεν είναι ούτε παιχνίδι ούτε θέμα –μόνο ή κυρίως– τακτικής. Η πολιτική αξιοπρέπεια συνδέεται με την προοπτική και την επόμενη ημέρα. Οι καθυστερήσεις λειτουργούν σε βάρος μας.

     Επαναλαμβάνοντας τη δήλωση των 46 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που αποχώρησαν από το κόμμα αυτό, ότι κανείς δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα με την Αριστερά, δηλώνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 7 §1 του καταστατικού, ότι αποχωρούμε κι εμείς και παρακαλούμε να σβήσετε όσα προσωπικά στοιχεία μας (τηλέφωνα, διευθύνσεις κ.λπ.) διατηρείτε στα αρχεία των οργανώσεων και επιτροπών σας.

 

     Υπογράφουν, μεταξύ άλλων:

     ο Σπύρος Παγκράτης, μέλος του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αναπληρωτής Συντονιστής της Οργάνωσης Περιχώρων Πρέβεζας,

     ο Δημήτρης Αλμπάντης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστής της Οργάνωσης Περιχώρων Πρέβεζας,

     ο Πάνος Λελοβίτης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, υποψήφιος βουλευτής,

     η Ειρήνη Νούτσου, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής,

     ο Στάθης Κωτσάκης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Λούρου,

     ο Ευκλείδης Φονταράς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Περιχώρων Πρέβεζας,

     η Μαρία Μάρκου, υποψήφια βουλευτής,

     τα μέλη Διονυσία Βαρσάμη, Χάρης Γεωργίου, Θόδωρος Θωμάς, Πέγκυ Κανελλοπούλου, Δημήτρης Καρβελάς, Κυριάκος Κοτσίνης, Μίλτος Μπάλκος, Διονύσης Παπανίκος κ.λπ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα