Πέμπτη, 02/05/2024 | 08:32

Στο τελικό στάδιο ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας

629 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2023, 12:14 μμ | 0 σχόλια
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας. Στις φωτογραφίες που ανάρτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης αποτυπώνεται η πρόοδος των έργων, καθώς και η τελική μορφή που θα πάρει συνολικά το κτίριο και ιδιαίτερα ο οθωμανικός “πυρήνας” του που αποτελούσε το χαμάμ του Αλή Πασά.
Το δυσκολότερο κομμάτι του έργου αποτέλεσε η διαχείριση των αρχαιολογικών ευρημάτων και οι όποιες καθυστερήσεις είχαν να κάνουν με αυτά , ωστόσο μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις η ολοκλήρωση του έργου έχει δρομολογηθεί.
Να θυμίσουμε ότι ο εκσυγχρονισμός είναι ενταγμένος με προϋπολογισμό 1.149.000,00 ευρώ στο πρόγραμμα Ιnterreg Ελλάδας -Ιταλίας 2014-2020 με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου και φορέα πρότασης και λειτουργίας, το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πρέβεζας (ΝΕΔΗΚΕΠ ).
Το έργο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων των Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης του χαμάμ του Αλή Πασά και την εκτέλεση ανασκαφικών εργασιών στο τμήμα της επέκτασης) και την αναγκαία επέκτασή τους ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές και να αποδοθεί προς χρήση μια σύγχρονη μονάδα ιαματικής θεραπείας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα