Κυριακή, 28/04/2024 | 13:55

Δικό του Χριστουγεννιάτικο χωριό δημιούργησε το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας!

369 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2023, 12:20 μμ | 0 σχόλια
Tο δικό του “Χριστουγεννιάτικο χωριό” απέκτησε και εγκαινίασε το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας μετά από εισήγηση του δεκαπενταμελούς του σχολείου στον Διευθυντή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διευθύντριας της ΔΔΕ Πρέβεζας κ. Φανής Μπισκανάκη, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου της Υπεύθυνης του ΕΚΦΕ Πρέβεζας κ. Λιάνας Πανταζή Λιάνας, καθηγητών του σχολείου και γονέων.
Όλοι οι μαθητές από την προηγούμενη μέρα είχαν διαμορφώσει ένα ονειρεμένο σκηνικό παραμυθιού στολίζοντας συνολικά 15 χριστουγεννιάτικα δέντρα. Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία μαθητών, χωρίς να διαταραχθεί η άρτια λειτουργία του σχολείου και τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά.
Το κεντρικό μήνυμα του δεκαπενταμελούς του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας ήταν ότι τα Χριστούγεννα κρύβουν ένα όνειρο για τον καθένα μας, το δικό μας όνειρο και ότι αυτό δεν θα πρέπει ποτέ να πάψουμε να το διεκδικούμε.
Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, Άγγελος Καρράς, επεσήμανε ότι όλοι οι μαθητές του σχολείου οραματίζονται ένα ανοιχτό σχολείο ως δεξαμενή και δίαυλο επικοινωνίας με την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα.
Από την πλευρά τους τόσο η Διευθύντρια της ΔΔΕ Πρέβεζας όσο και ο Σεβασμιώτατος στις παρεμβάσεις τους προς τα παιδιά τόνισαν ότι ως μαθητές-αυριανοί πολίτες δεν θα πρέπει ποτέ να πάψουν να ονειρεύονται και ότι χρειάζεται πάντα να εκφράζουν την αγάπη στον πλησίον τους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το δεκαπενταμελές και μέρος της χορωδίας και των μουσικών συνόλων του σχολείου τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η μαθήτρια του σχολείου της Γ΄ Τάξης Αντιγόνη Βελόνα και ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας, παλιός απόφοιτος του σχολείου, Μιχάλης Μπέκας ταξίδεψαν το κοινό με μαγευτικές μελωδίες υπό τους ήχους αρμονίου και τρομπέτας.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα