Κυριακή, 28/04/2024 | 14:45

Στη Ρουμανία το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + «Climate Action starts from Local Level»

638 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2023, 5:49 μμ | 0 σχόλια

Στο  Ιάσιο και το Βουκουρέστι  της Ρουμανίας ταξίδεψε  αντιπροσωπεία  μαθητών και καθηγητών του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας.  Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο  του Προγράμματος  Erasmus+  «Climate Action starts from Local Level». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης καθηγητές και μαθητές από Ρουμανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία και Τουρκία. 

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος , η απόκτηση οικολογικής συνείδησης , η αειφόρος ανάπτυξη και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των λαών.

Στη διάρκεια του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο Ιάσιο, στο  σχολείο υποδοχής, στο Δημαρχείο, στο Πανεπιστήμιο, επισκέφτηκαν τον βοτανικό κήπο, το μεσαιωνικό κάστρο του Νeamt και τα μοναστήρια της περιοχής, ορεινά καταφύγια με βίσωνες και ελάφια. Έκαναν παρουσιάσεις σχετικά με τον καταναλωτισμό και τα απόβλητα, τον αλφαβητισμό στα μέσα, τις διαφημίσεις και συμμετείχαν σε εργαστήρια δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών, σε πειράματα για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και τις συνέπειες στην ατμόσφαιρα, σε πειράματα μέτρησης του αποτυπώματος του άνθρακα, κτλ.

Οι εμπειρίες όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ήταν μοναδικές και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα τις 25 Μαρτίου 2024.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα