Δευτέρα, 29/04/2024 | 00:36

Θανάσης Καββαδάς: «Οι ιδιοκτήτες ταξί θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα τους με οχήματα 9 θέσεων”

664 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/11/2023, 6:07 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Οι ιδιοκτήτες ταξί της Λευκάδας θα μπορούν να αντικαταστήσουν τα επαγγελματικά τους αυτοκίνητα με οχήματα 9 θέσεων – Πετύχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό αντικατάστασης από όλη την Ελλάδα»

 

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση με την οποία επιτρέπεται στους ιδιοκτήτες ταξί της Λευκάδας η αντικατάσταση των 5θέσιων οχημάτων τους με οχήματα έως 9 θέσεων. Μάλιστα η απόφαση προβλέπει ποσοστό αντικατάστασης έως 40% για τη δημοτική ενότητα Λευκάδας και έως 100% για ταξί με έδρα τις πρώην δημοτικές ενότητες Ελλομένου, Απολλωνίων, Καρυάς, Σφακιωτών και το Δήμο Μεγανησίου. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλη την Ελλάδα, αφού σε άλλα μέρη, πλην Ιονίων Νήσων, όπου εφαρμόζεται το μέτρο, το ποσοστό είναι έως 30%. 

Η απόφαση υπεγράφη λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με την αρμόδια Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου. Κατά τη συνάντηση, ο Βουλευτής τόνισε ότι πρόκειται για αίτημα που διεκδικεί τουλάχιστον από το 2021, με επανειλημμένες παρεμβάσεις του στη Βουλή, σε συναντήσεις του με τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς και με επιστολές του. 

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρέμβασή του τον Νοέμβριο του 2021 από το βήμα της Βουλής, όταν ψηφίστηκε διάταξη που έδινε τη δυνατότητα αντικατάστασης οχημάτων στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οπότε και διατύπωσε ξανά το αίτημα για επέκταση της ρύθμισης και στα νησιά του Ιονίου, έπειτα και από συναντήσεις του με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Λευκάδας. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Από το 2021, με αφορμή το πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τόνιζα προς τους αρμόδιους Υπουργούς την ανάγκη να επιτραπεί στα ταξί του νησιού μας να μπορούν να αναβαθμίσουν τα οχήματά τους ώστε να μεταφέρουν  περισσότερους επιβάτες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι το αίτημα αυτό, έπειτα από 2 χρόνια διεκδίκησης, ικανοποιήθηκε και θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά την Υφυπουργό κ. Αλεξοπούλου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που της μετέφερα και για την σχετική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε. 

Πρόκειται για μία διάταξη εξαιρετικά επωφελή όχι μόνο για τους αυτοκινητιστές του Νομού μας, αλλά και για τους πελάτες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν κατά τους θερινούς μήνες, καθώς τα οχήματα δεν επαρκούσαν, ενώ ουσιαστικά θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν των νησιών μας, προσφέροντας καλύτερα και ποιοτικότερα μία υπηρεσία απαραίτητη για τους επισκέπτες μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα