Δευτέρα, 29/04/2024 | 14:43

Π.Ε. Πρέβεζας: Η δυσκολία να αποδεχθείς την ήττα στις δημοτικές εκλογές και τα Mindgames…

566 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/11/2023, 12:43 μμ | 0 σχόλια

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ούτε δύο μήνες. Οι πληγές για τους ηττημένους των εκλογών στους δήμους του νομού Πρέβεζας είναι ακόμα νωπές.

Λογικό και ανθρώπινο, ως ένα βαθμό. Πληγές που αναμένεται να γιατρέψει ο χρόνος για τους ηττημένους καθώς σε πολλές των περιπτώσεων ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός κατά πολλούς, ενώ για το συγκρότημα “ΤΡΥΠΕΣ” ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός… Διαλέγετε και Παίρνετε…

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας ηττημένος κατά την άποψή μου, είναι η αυτοκριτική. Τι ήταν αυτό δηλαδή που έφταιξε και δεν τα κατάφερε και οδηγήθηκε στην ήττα, είτε είναι ο επικεφαλής παράταξης είτε υποψήφιος σύμβουλος παράταξης. Αν θεωρείς ότι τα έκανες όλα σωστά, τότε έρχονται τα παιχνίδια του μυαλού, τα mindgames και αρχίζει να εξελίσσεται σε πρόβλημα η κατάσταση.

Στους Δήμους του νομού Πρέβεζας, είναι λογικό να υπάρχει πίκρα όπως προανάφερα στους ηττημένους καθώς δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες και υπάρχει σχετική δυσκολία πιθανότατα σε όλους τους δήμους του νομού Πρέβεζας από ηττημένους παρατάξεων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών στο νομό Πρέβεζας έδωσε ανανέωση της θητείας στον Δήμο Πρέβεζας στον Νίκο Γεωργάκο και τον συνδυασμό “Δήμος της Καρδιάς μας” με σαρωτική διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων και περισσότερες από 3 χιλιάδες ψήφους διαφορά από τον δεύτερο! Επίσης ο Νίκος Γεωργάκος έγραψε ιστορία αφού είναι ο πρώτος Δήμαρχος Πρέβεζας που εκλέγεται Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο, από την πρώτη Κυριακή. Για δεύτερη φορά Δήμαρχος Πρέβεζας λοιπόν ο Νίκος Γεωργάκος και με νίκη αποστομωτική. Προσπάθησαν εκεί με τοξικότητες, αφορισμούς και άλλες χαριτωμενιές ορισμένοι να πλήξουν τον ίδιο και τον συνδυασμό του, αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ, αφού αυτό που κατάφεραν ήταν μόνο μία… τρύπα στο νερό!

Ο Νίκος Γεωργάκος παρά το γεγονός ότι υπήρχαν θέματα το καλοκαίρι στον τομέα της καθαριότητας και μάλιστα πηγαίνοντας προς τις Δημοτικές εκλογές, πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη και βάζει πλώρη να γράψει ιστορία ως ένας από τους καλύτερους Δημάρχους Πρέβεζας.

Στο Δήμο Πάργας οι δημότες ανανέωσαν τη θητεία του Νίκου Ζαχαριά και των συνεργατών του, εκτιμώντας την πετυχημένη πορεία τους και τα έργα που έγιναν και γίνονται στον Δήμο Πάργας. Κι ένα πετυχημένο Δήμαρχο, δεν τον αλλάζεις. Ο Νίκος Ζαχαριάς και οι συνεργάτες του, δεν έχουν σταματήσει και το “Νέο Ξεκίνημα” μετατρέπεται σε κίνημα μεγάλων και αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων προς όφελος των Δημοτών Πάργας!

Στο Δήμο Ζηρού, ο Νίκος Καλαντζής δεν κατάφερε να εκλεγεί και 3η σερί θητεία, αφού απέναντί του είχε έναν ισχυρό αντίπαλο τον Γιώργο Ζυγούρη που διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι θα είναι και ένας πολύ επιτυχημένος Δήμαρχος.

Οι ηττημένοι είναι λογικό να είναι πικραμένοι, είναι ανθρώπινο, είναι λογικό, ο χρόνος ίσως μετριάσει την πίκρα τους, κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να το χωνέψουν, δεν τους επέλεξε ο κόσμος, έχασαν και  πρέπει να αποδεχθούν την ήττα τους, αυτό επιτάσσουν  ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατία.

Σαφώς και υπάρχει δυσκολία στο παραπάνω, αλλά η ζωή συνεχίζεται…

Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα