Πέμπτη, 02/05/2024 | 15:02

Κινητοποίηση στα Γιάννενα ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου από την Πρέβεζα

670 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2023, 10:32 μμ | 0 σχόλια

Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από την Πρέβεζα με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων απαιτώντας να σταματήσει ο πλειστηριασμός ακινήτου χαμηλοσυνταξιούχου οικοδόμου.

Ο 82χρονος συνταξιούχος οικοδόμος καρδιοπαθείς μπήκε εγγυητής σε δάνεια των παιδιών του το 2006. Δάνεια αξίας 15 και 20 χιλιάδων ευρώ που αποπλήρωνε κανονικά από το υστέρημά του αφού τα μόνα του εισοδήματα είναι η σύνταξή του σήμερα στο ύψος των 650 ευρώ και της γυναίκας του η αντίστοιχη σύνταξη 420 ευρώ. Αποπλήρωνε κανονικά τις δόσεις των δανείων μέχρις ότου οι κυβερνήσεις του έκοψαν το ΕΚΑΣ που πήγαινε εξ ολοκλήρου για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων.

Κατά την σημερινή κινητοποίηση ο χαμηλοσυνταξιούχος προσήλθε στο συμβολαιογραφικό γραφείο που έχει αναλάβει την αναγκαστική εκτέλεση του πλειστηριασμού για λογαριασμό του γνωστού Du Value. Σύμφωνα με την συμβολαιογράφο ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος αφού δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος να καταβάλει 94.000 ευρώ ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει δεύτερος πλειστηριασμός με έκπτωση 20% επί της αξίας και σε ενδεχόμενη απουσία ενδιαφερόμενου αγοραστή θα ακολουθήσει και τρίτος πλειστηριασμός με έκπτωση 60% επί της αξίας.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Νίκος Έξαρχος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα