Σάββατο, 27/04/2024 | 09:53

Καλώς όρισες μήνα των γιορτών και των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2023, 11:59 μμ | 0 σχόλια

Κάθε φορά που μπαίνει αυτός ο μήνας το μυαλό όλων πηγαίνει στις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και στις ιδιαίτερες ονομναστικές γιορτές που φέρνει κάθε φορά ο Δεκέμβρης.

Πρώτα απ’ όλα καλό μήνα σε όλους και σε όλες.

Δεκέμβρης, χειμώνας, οκ, αλλά και Χριστούγεννα. Αυτές τις μέρες κάνουμε και προσωπικούς απολογισμούς, νιώθουμε εξιλέωση για τα βάρη που έφυγαν ενώ μας πλάκωναν την ψυχή, αλλά από την άλλη σε ανθρώπινο επίπεδο, μετράμε απουσίες. Κι αυτό είναι το θλιβερό και λυπηρό της υπόθεσης, να μην έχουμε μαζί μας δικούς μας ανθρώπους με τους οποίους γιορτάζαμε τα Χριστούγεννα άλλες χρονιές κι αυτά τα κενά είναι δυσαναπλήρωτα.

Δεν με τρελαίνουν ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα σε αυτή τη χώρα, μου αρέσει να βλέπω ταινίες με αναφορές στις επαρχίες της Αμερικής, ταινίες, αλλά και τραγούδια με Χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. Το ίδιο αναφορικά και με τις μουσικές τις Χριστουγεννιάτικες, μου αρέσουν οι Αγγλόφωνες.

Δεν έγινα ξαφνικά Αμερικανάκι, αλλά τόσοι Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, συνθέτες, τραγουδοποιοί έδωσαν το στίγμα τους για τα Χριστούγεννα με αριστουργήματα κι αυτό είναι γενικώς αποδεκτό.

Μικρό παιδί τα Χριστούγεννα στην στολισμένη Στοκχόλμη, μου έμοιαζαν σαν ένα αληθινό παραμύθι… Και αξίζει αυτές τις μέρες να δώσουμε όσο περισσότερη χαρά μπορούμε στους μικρούς μας φίλους, αλλά βεβαίως και στους ανθρώπους που μας χρειάζονται…

Τα Χριστούγεννα που πάντα θα θυμάμαι πάντα είναι αυτά με τις μεγάλες αγάπες, που πάντα περίμεναν τις μέρες αυτές για να συναντηθούν ακόμα πιο πολύ.

Που οι μεγαλύτετερες ή οι πιο μικρές αποστάσεις, εξαφανίζονταν με μια αγκαλιά…

Τα χρόνια πέρασαν και τα Χριστούγεννα πλέον είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τον 9χρονο γιό μου τον Λάμπρο, με τα αδέρφια μου, τα ανίψια μου, το γαμπρό μου, τη νύφη μου, τους φίλους μου και βέβαια με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του Κομιτάτου. Ειδικά οι του Κομιτάτου είναι παντός εποχής για μένα… Και έχω ξαναπεί ότι το ότι συνεργάζομαι με αυτόν τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, είναι από τις μεγαλύτερες τιμές που μου έχουν γίνει.

Χριστούγεννα και στην περιοχή μας, προσπάθειες, οκ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι Χριστουγεννιάτικος προορισμός ο τόπος μας, είναι όμως Αποκριάτικος και γι’ αυτό στο Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας έχουν πάρει φωτιά με φόντο, τελετή έναρξης του Καρναβαλιού, μικρές και μεγάλες Απόκριες κ.α.

Καλώς όρισες  μήνα των γιορτών και των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων, να προσέχεις τους δικούς μας ανθρώπους εκεί ψηλά, δεν έχουμε σταματήσει λεπτό να τους σκεπτόμαστε και να τους αγαπάμε…

Καλό μήνα σε όλους και σε όλες και καλές γιορτές!

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα