Δευτέρα, 29/04/2024 | 09:30

Η όπερα «Χ: Η ζωή και η εποχή του Μάλκολμ Χ» απευθείας από τη ΜΕΤ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

643 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2023, 1:39 μμ | 0 σχόλια
Mε την όπερα «Χ: Η ζωή και η εποχή του Μάλκολμ Χ» του Αμερικάνου βραβευμένου με Πούλιτζερ συνθέτη και πιανίστα της τζαζ μουσικής Άντονι Ντέιβις συνεχίζονται το Σάββατο 18 Νοεμβρίου και ώρα 8μ.μ οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας.
Η όπερα, σε λιμπρέτο της ξαδέρφης του συνθέτη ακαδημαϊκού και ποιήτριας Thulani Davis, πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του αφροαμερικανού οραματιστή και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάλκολμ Χ. Είναι η δεύτερη από τρεις σύγχρονες όπερες στο φετινό πρόγραμμα της ΜΕΤ.
Ο βαρύτονος Will Liverman ερμηνεύει τον Μάλκολμ Χ με τη σοπράνο Leah Hawkins στο πλάι του ως μητέρα του. Η μέτζο-σοπράνο Reahann Bryce-Davis τραγουδά το ρόλο της αδερφής του και ο μπάσος-βαρύτονος Michael Sumuel τον αδερφό του.
Το ρόλο του Ελάια Μωχάμετ ερμηνεύει ο τενόρος Ryan Robertson.
Διευθύνει ο Kazem Abdullah μια επικαιροποιημένη εκδοχή του έργου που αντλεί επιρροές από τη τζαζ, τα γκόσπελ, την ευρωπαϊκή παράδοση και την Ινδονησιακή γκαμελάν μουσική. Η φουτουριστική σκηνοθεσία είναι του Robert O’Hara.
Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, (Περδικάρη 2) και προσφέρουν και φέτος στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη, και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.
Επίσης να σημειωθεί ότι η Πρέβεζα είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που συνεχίζονται οι μεταδόσεις, χτίζοντας μια μοναδική παράδοση πολιτιστικής προσφοράς.
Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις όπερες:
-Η Φλορένθια στον Αμαζόνιο (Ντάνιελ Κατάν), 9 Δεκεμβρίου, 8μμ
-Ναμπούκο (Βέρντι), 6 Ιανουαρίου, 8μμ
-Κάρμεν (Μπιζέ), 27 Ιανουαρίου, 8μμ
-Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Βέρντι), 9 Μαρτίου, 7μμ
-Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ
-Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ
-Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα