Σάββατο, 27/04/2024 | 22:07

ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας-Επιτροπή διαιτησίας: Αδικαιολόγητες και αποκρουστικές προσβολές στους διαιτητές

574 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/11/2023, 6:57 μμ | 0 σχόλια

Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας έχει επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια να μην απαντά σε «καταγγελίες» που στόχο έχουν να δυναμιτίζουν το κλίμα και να θέτουν σε κίνδυνο την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας. Ωστόσο όταν υπάρχουν προσβολές «σωματική και λεκτική βία» εναντίον του συναδέλφου Διαιτητή κ. Ρούσου Νίκου,   δεχόμενος επιθέσεις από φίλαθλο και ποδοσφαιριστές του σωματείου Αγίου Πέτρου και λεκτική βία-απειλές προς τον Διαιτητή κ.Πάτση Γιάννη από το Σωματείο Αναγέννηση Τσουκαλάδων Λευκάδας, οφείλουμε να πάρουμε θέση και να προασπίσουμε την τιμή και την υπόληψή τους. Είμαστε έντονα προβληματισμένοι από τις αδικαιολόγητες και αποκρουστικές προσβολές που απευθύνθηκαν μέσω των ανακοινώσεων στους διαιτητές «…γιατί με λύπη  σας κάνουμε  γνωστό  ότι σε επόμενο ορισμό του σε εντός  ή εκτός  έδρας   αγώνων  δεν θα  μπορέσουμε να εγγυηθούμε για την ομαλή  διεξαγωγή του» αναφέρουν.

  Ως Επιτροπή Διαιτησίας θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την πλήρη υποστήριξή μας στους διαιτητές μας, θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Τέτοιου είδους περιστατικά προκαλούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό. Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση που αναπτύσσεται όπου ένα ποσοστό αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  απευθύνονται σε διαιτητές αγώνων. Δεν είναι αποδεκτές αυτές οι μορφές βίας και δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο.

  Ξέρουμε ότι πολλές φορές οι διαιτητές κάνουν λάθη, κάνουν σοβαρά λάθη και καταλαβαίνουμε τα δίκαια παράπονα των παικτών, παραγόντων και φιλάθλων. Πάνω σε αυτό προσπαθούμε να βελτιώνονται, μέσα από συνεχή εκπαίδευση και οδηγίες-συμβουλές που τους δίνονται. 

  Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε το ποδόσφαιρο και αυτό θα πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με αυτό το δημοφιλέστατο άθλημα, παίκτες, παράγοντες και διαιτητές.

 

Για την Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΣ Πρέβεζας

Ο Πρόεδρος                      Ο Αντιπρόεδρος                    Το μέλος

Ηλίας Φίτσας                    Γεώργιος Σαράφογλου     Ιωάννης Δράκος

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα