Σάββατο, 27/04/2024 | 23:57

Ανδρέας Κτενάς: «Δίνουμε οριστικές λύσεις στα χρόνια γεωλογικά προβλήματα στον Αγ. Ηλία»

644 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/11/2023, 7:03 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Δίνουμε οριστικές λύσεις στα χρόνια γεωλογικά προβλήματα στον Αγ. Ηλία» – Σε πλήρη εξέλιξη το έργο 750.000 ευρώ στον άξονα Σύβρος – Αγ. Ηλίας – Αγ. Δονάτος – Καρυά

 

Στον Άγιο Ηλία βρέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα (20/11/2023) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, για να παρακολουθήσει την πρόοδο των τεχνικών παρεμβάσεων που γίνονται στην είσοδο του χωριού στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση – Αντιστήριξη του Επαρχιακού Δρόμου από τον οικισμό Σύβρου, Άγιου Ηλία έως Άγιο Δονάτο», συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, που εκτελεί από το καλοκαίρι η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπίστωσα τη σημαντική πρόοδο που έχει γίνει αυτούς τους 3 μήνες στην υλοποίηση του μεγάλου έργου 750.000 ευρώ, που αφορά το ‘ορεινό’ επαρχιακό οδικό δίκτυο μας σε Σύβρο, Άγιο Ηλία, Εγκλουβή και Καρυά. 

2023.11.23 @ Ανδρέας Κτενάς: «Δίνουμε οριστικές λύσεις στα χρόνια γεωλογικά προβλήματα στον Αγ. Ηλία» – Σε πλήρη εξέλιξη το έργο 750.000 ευρώ στον άξονα Σύβρος – Αγ. Ηλίας – Αγ. Δονάτος – Καρυά. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Lefkada #Σύβρος #ΆγιοςΗλίας #ΆγιοςΔονάτος #Εγκλουβή #Καρυά #ΟδικήΑσφάλεια #ΟδικόΔίκτυο #ΟδικάΈργα #ΤεχνικάΈργα #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Δώσαμε προτεραιότητα στον Άγιο Ηλία, καθώς εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει ένα οξύ πρόβλημα κατολισθήσεων και καταπτώσεων. Τα έως τώρα αποτελέσματα είναι θεαματικά και ορατά και στον πιο δύσπιστο, και ήδη οι κάτοικοι της ορεινής κοινότητας του Άγιου Ηλία υποδέχονται το φετινό χειμώνα με ενισχυμένο το αίσθημα ασφάλειας. Τα τεχνικά έργα που υλοποιούμε αντιμετωπίζουν οριστικά τα προβλήματα και επιπλέον θωρακίζουν την περιοχή έναντι μελλοντικών γεωλογικών και καιρικών φαινομένων.

 

Αυτά τα 4 χρόνια με πληθώρα μικρών και μεγάλων παρεμβάσεων καταφέραμε να θεραπεύσουμε πολλά προβλήματα και παραλείψεις του παρελθόντος που ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους του νησιού μας, ιδίως της ‘ξεχασμένης’ Ορεινής Λευκάδας. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματικότητά μας και την παρακαταθήκη που έχουμε δημιουργήσει σε έργα ουσίας, που θωρακίζουν τις υποδομές μας, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη κυκλοφορία στο οδικό μας δίκτυο, προστατεύουν ζωές και περιουσίες, και βελτιώνουν τη καθημερινότητα των κατοίκων» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Το έργο «Αποκατάσταση – Αντιστήριξη του Επαρχιακού Δρόμου από τον οικισμό Σύβρου, Άγιου Ηλία έως Άγιο Δονάτο», περιλαμβάνει οδοστρωσίες και ασφαλτικά, καθώς και εκτεταμένα τεχνικά έργα (σαραζανέτ, αγκυρώσεις, τοιχία, αποστραγγιστικά, τάφρους απορροής, κλπ.) για την οριστική αντιμετώπιση επικίνδυνων γεωλογικών φαινομένων (καθιζήσεις, κατολισθήσεις, κλπ.) που παρατηρούνται κατά τόπους. Έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, μέσω της ΣΑΕΠ 022 με Κ.Ε. 2015ΕΠ02200006 και υλοποιείται από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας με ανάδοχο τον «Δρακάτος Λεωνίδας – Στέφανος του Ιωάννη».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα