Κυριακή, 28/04/2024 | 23:16

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκου Ταχιάου στη Λευκάδα

715 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/11/2023, 10:26 μμ | 0 σχόλια

Επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκου Ταχιάου στη Λευκάδα – Συναντήθηκε με τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, συζητήθηκαν η υποθαλάσσια ζεύξη, ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας και οι οδικοί άξονες Άκτιο-Αμβρακία και Βόνιτσα-Λευκάδα

 

Υπηρεσιακή, ανεπίσημη επίσκεψη στη Λευκάδα πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε έργα της ευρύτερης περιοχής. 

Ο Υφυπουργός, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, διένυσε τον δρόμο Άκτιο-Αμβρακία μέχρι την υποθαλάσσια σήραγγα της Πρέβεζας. Με εξαίρεση ένα σημείο στο ύψος του Δρυμού όπου υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα και πρέπει να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τα έργα στο δρόμο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και το έργο θα παραδοθεί σύντομα.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τον συνόδευσε στον υπό κατασκευή άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα, καθώς και στην είσοδο του νησιού, στο Κάστρο, από όπου θα ξεκινήσει η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας. Στο σημείο έγινε πλήρης ενημέρωση στον Υφυπουργό για το έργο τόσο από τον Βουλευτή, όσο και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού ήρθε σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο γραφείο του με τον Βουλευτή. Και στις δύο συναντήσεις, ο κ.Καββαδάς μεταξύ άλλων, έθεσε ως πρώτες προτεραιότητες σε υποδομές για το Νομό την υποθαλάσσια ζεύξη και τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας–Άρτας-Λευκάδας. Τόνισε ότι τα δύο μεγάλα έργα θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων, παράλληλα όμως θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική, καθώς θα διασφαλίσουν απρόσκοπτη πρόσβαση και ύδρευση στη Λευκάδα.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι ο αγωγός ύδρευσης θα προχωρήσει χωρίς πρόβλημα με εναλλακτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για τα 140.000.000 που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, ενώ δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα εγκριθούν τα 680.000 ευρώ που χρειάζονται για τις γεωτεχνικές μελέτες της υποθαλάσσιας και θα προχωρήσει το έργο το οποίο, όπως είπε, είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεσμεύθηκε τέλος ότι θα πραγματοποιήσει μελλοντικά επίσημη επίσκεψη στη Λευκάδα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα