Πέμπτη, 02/05/2024 | 07:53

Ενθρόνιση νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας-Πλήθος κόσμου και φορέων

435 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/11/2023, 7:50 μμ | 0 σχόλια

Τον νέο Ποιμέναρχη τους υποδέχθηκε σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 Κλήρος, λαός, Τοπικές αρχές, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Στρατού ευχόμενοι το “ως ευ παρέστη”

Η υποδοχή του Μητροπολίτη Σεραπίων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Δονάτου Παραμυθίας, όπου ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας του παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο.

Στη συνέχεια τον νέο Μητροπολίτη Παραμυθίας, προσφώνησε ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης, ο οποίος το καλωσόρισε με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης.

“Σήμερα, μία νέα εποχή ξεκινάει για την πόλη και την μητρόπολη μας, όχι απλά με την ευχή, αλλά με την σιγουριά όλων μας, ότι θα φανείτε άξιος της αποστολής που σας ανέθεσε η εκκλησία της Ελλάδος” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Σουλίου.

Επίσης ο κ. Καραγιάννης πρόσθεσε: “Διαδέχεστε στη θέση αυτή έναν καλό και αγαθό εκκλησιαστικό ποιμένα, τον γηραιό πρώην Μητροπολίτη κ. Τίτο. Έναν σεμνό Ιεράρχη που ασκούσε τα καθήκοντά του με ταπεινότητα και πλεόνασμα καρδιάς”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστησαν μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, ο πρόεδρος της εταιρειάς Βυζαντινών μελετών Νομού Πρεβέζης  και Άρχον Δεπουτάτος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ευάγγελος Κατσίμπρας κ.α.

Αμέσως μετά με πομπή ακολούθησε η τελετή της ενθρονίσεως στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δονάτου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.

Κατά την είσοδο του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας στον Καθεδρικό Ναό οι καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα, ενώ από τα αναλόγια έψαλλαν το “Άξιον Εστί”.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Ιωάννης ανέγνωσε από άμβωνος την προβλεπόμενη Συνοδική Εγκύκλιος και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ακολούθησαν οι σχετικές προσφωνήσεις και αμέσως ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, ανέγνωσε τον Ενθρονιστήριο λόγο του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ι.Μ. Παραμυθίας, αφού τιμάται και η μνήμη του Αγίου Αναστασίου εκ Παραμυθίας που μαρτύρησε στις 18 Νοεμβρίου του 1750.

ΠΗΓΗ-φώτος Τηλέμαχος Παππάς- romfea.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα