Δευτέρα, 29/04/2024 | 13:22

Αρχές του 2024 οι πρώτες εργασίες στη μαρίνα της Χίου

431 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/11/2023, 7:17 μμ | 0 σχόλια

Υπογράφηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την πρώτη φάση της επένδυσης ύψους 22 εκ. ευρώ
Τον δρόμο για την έναρξη των εργασιών στη μαρίνα της Χίου στην περιοχή του Καστέλου, ανοίγει η υπογραφή της προέγκρισης της οικοδομικής άδειας η οποία έλαβε το «πράσινο φως» την Πέμπτη, από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Χίου.

Την είδηση μετέφερε, μέσα από δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος επικοινώνησε με τον επενδυτή Γιάννη Τέφα, από τον οποίο έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα ξεκινήσει να υλοποιείται είτε προς τα τέλη Δεκεμβρίου είτε το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο του 2024

Ο κ. Κάρμαντζης μετέφερε παράλληλα και την είδηση της έγκρισης των σχεδίων από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Χίου, το οποίο έκανε αποδεκτή τη μελέτη χωρίς καμία παρατήρηση.

Όπως εξήγησε ο κ. Κάρμαντζης, η πρώτη φάση του έργου κοστολογείται στα 22 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. προσθέτοντας ότι στα σχέδια των επενδυτών, προβλέπεται στη συνέχεια η ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου πέραν των καταστημάτων και των γραφείων που προβλέπονται στην Α’ φάση του έργου.

Ο κ. Κάρμαντζης, έκανε λόγο για σημαντική εξέλιξη, σημειώνοντας ότι κάθε τέτοιο έργο αναβαθμίζει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Χίου δημιουργώντας θέσεις εργασίες αλλά και προϋποθέσεις για την παραμονή της νέας γενιάς στο νησί.

ΠΗΓΗ-φώτο-video: politischios.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα