Κυριακή, 28/04/2024 | 19:51

Δικηγορικός σύλλογος Πρέβεζας για τα φορολογικά μέτρα: Η κυβέρνηση αγνοεί την πραγματικότητα

248 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/11/2023, 12:05 μμ | 0 σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική “καλύτερα λίγα από πολλούς,  παρά πολλά από λίγους”. 

Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. 

Δεν είμαστε όλοι φοροφυγάδες.

Δεν είμαστε όλοι στον κοινό παρονομαστή. 

Οι  κυβερνώντες  δεν καταπολεμούν την φοροδιαφυγή, αλλά οδηγούν σε επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και αφανισμό τους  πιο αδύναμους οικονομικά ελεύθερους επαγγελματίες και την μεσαία τάξη, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει και αφήνει στο απυρόβλητο τα μεγάλα εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιωδώς  στον κρατικό υπολογισμό. 

Σε έκτακτη ΓΣ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντα τους, έως και την Δευτέρα 27-11-23. 

Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα. 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα την Τετάρτη  22 Νοεμβρίου 2023 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρέβεζα αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα.

Πρέβεζα 21-11-2023

Για το ΔΣ

 

        Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας 

        Θωμάς Γεωργίου Δημήτριος Τζόκας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα