Παρασκευή, 03/05/2024 | 06:52

Αποχή των μελών του Δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας έως 4-12-2023

276 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/11/2023, 2:06 μμ | 0 σχόλια

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας εκφράζει την έντονη και κατηγορηματική αντίθεση του στις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι επουσιώδεις αλλαγές δεν αναιρούν τον άδικο πυρήνα του νομοσχεδίου, το οποίο θα επιφέρει λεηλασία του εισοδήματος των αυτοαπασχολουμένων δικηγόρων, επιστημόνων αλλά και ευρύτερα επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Δεν ανατρέπουν και τον προσανατολισμό του φορολογικού νομοσχεδίου, ο οποίος συνίσταται στον εξοβελισμό χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων δικηγόρων από το επάγγελμα και στη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε λίγες μεγάλες δικηγορικές εταιρείες.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει δυσμενείς συνέπειες και στην κοινωνία και είναι βέβαιο ότι θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση των συμπολιτών μας σε νομικές υπηρεσίες. Είναι, άλλωστε, κοινός τόπος ότι σε όσους κλάδους και τομείς της οικονομικής δραστηριότητας έχουν κυριαρχήσει οι μεγάλες επιχειρήσεις οι τιμές αυξάνονται αλματωδώς.

Στις έωλες κατηγορίες περί φοροφυγάδων που εκ του πονηρού επιστρατεύει η Κυβέρνηση απαντά η ίδια η πραγματικότητα:

Οι δικηγόροι φορολογούνται ήδη «στην πηγή» μέσω του τριπλότυπου, που εκδίδεται και αποτελεί προϋπόθεση για την παράσταση σε Δικαστήρια και Διοικητικές Επιτροπές. 

Το επιβληθέν τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται ήδη σε φόρο υπέρτερο αυτού που αντιστοιχεί στο «τεκμαρτό εισόδημα» και παραμένει ως σωρευτική επιβάρυνση.

Οι Δικηγόροι και γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν οποιοδήποτε αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου αλλά καταβάλουν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Ένας στους τρεις συναδέλφους μας έχει υπάγει σε ρύθμιση τις ασφαλιστικές εισφορές του αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο ύψος τους.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα  την αποχή των Δικηγόρων μελών του από τα καθήκοντα τους από την μέχρι και την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 επιφυλασσόμενο για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους και του φορείς, ενώσεις και συλλόγους που εκφράζουν τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους.

Απαιτούμε:

Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.  

Τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου. 

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. 

Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται.

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που διαρκώς αυξάνονται. Την ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας και την παύση της απαράδεκτης πρακτικής της άμεσης βεβαίωσης οφειλών στο ΚΕΑΟ.

Την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου. 

Την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ     ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΟΚΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα