Κυριακή, 28/04/2024 | 11:25

Άφησαν κοπάδι από αιγοπρόβατα χωρίς νερό και τροφή – Πέθαναν 25 ζώα

509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/11/2023, 12:35 μμ | 0 σχόλια

Στα χέρια της δικαιοσύνης η σοβαρή καταγγελία που συνοδεύεται από οπτικό υλικό. Ένα ολόκληρο κοπάδι εγκαταλείφθηκε από κτηνοτρόφο…

Οι εικόνες από τη βραχονησίδα Μάκρη προκαλούν αίσθηση και δείχνουν τις συνθήκες εγκατάλειψης για ένα κοπάδι από αιγοπρόβατα. Σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει, δράστης είναι ένας κτηνοτρόφος, που για άγνωστο λόγο άφησε τα ζώα του χωρίς τροφή και νερό. Ήδη ορισμένα από αυτά έχουν πεθάνει, ενώ γίνεται προσπάθεια να σωθούν τα υπόλοιπα. Το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης, που καλείται να ρίξει φως στα όσα έχουν γίνει.

Όπως εξηγεί ο κύριος Γιώργος Κρητικός, ειδοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου με φωτογραφικό υλικό για το γεγονός, ενώ έχει γίνει ήδη καταγγελία στην Εισαγγελία για την υπόθεση, που έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο κ. Κρητικός αναφέρει στην ΕΡΤ, πως τα ζώα θα πρέπει να είχαν μείνει πολύ καιρό χωρίς τροφή και νερό, γιατί είναι τόσο εξουθενωμένα, που χάνουν την ισσοροπία τους και πέφτουν από τα βράχια και σκοτώνονται.

Εκτιμά ότι αρχικά το κοπάδι αριθμούσε γύρω στα 50 ζώα. Όπως λέει, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια σίτισης των ζώων, τα οποία δυσκολεύονται να φτάσουν στα σημεία σίτισης, λόγω αδυναμίας. Υπολογίζεται ότι σήμερα είναι ζωντανά γύρω στα 25.

 

Εθελοντές έχουν καταφέρει να διασώσουν 2 από αυτά, από τα ψηλά σημεία όπου είχαν καταφύγει.

Ο κ. Κρητικός ανέφερε πως θα έρθει σε βοήθεια και το Λιμενικό, για να ελεγχθούν και άλλες βραχονησίδες, στις οποίες ενδεχομένως κάποιοι κτηνοτρόφοι να έχουν αφήσει κι άλλα ζώα.

ΠΗΓΗ:newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα