Κυριακή, 28/04/2024 | 21:24

O Δήμος Πρέβεζας και το ΚΗΦΗ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/10/2023, 9:11 πμ | 0 σχόλια

 

O Δήμος Πρέβεζας και το ΚΗΦΗ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας με

μια όμορφη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Πρέβεζας.

Ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ και αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Γρηγόρης Κουμπής καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,παραβρέθηκαν στην  εκδήλωση αναφέρθηκαν στο σκοπό του ΚΗΦΗ  που είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, της αποφυγής της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού.  Ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΚΕΠ στην συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα ( συντήρηση του κτηρίου ,φαγητό κλπ.),  αλλά και στους μελλοντικούς στόχους που σκοπό θα έχουν την καλύτερη διευκόλυνση των ωφελουμένων της δομής(γιατρός ,μετακίνηση κλπ.). Επίσης ανέφερε ότι δομή χρηματοδοτείται  από το ΕΠ “ΗΠΕΙΡΟΣ” 2014-2020 και κατατέθηκε πρόταση  για συνέχιση της λειτουργίας και χρηματοδότησης του Κ.Η.Φ.Η. 2021-2027.Τελειώνοντας  ανάφερε  ότι υποχρέωση  μας είναι να αντιμετωπίσουμε με σεβασμό  τα προβλήματα των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας και να τους βοηθήσουμε στη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς καθημερινότητας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τραγούδια από τη χορωδία του ΚΗΦΗ,ενημερωτική δράση από  στελέχη της 1ης Τ. Ο. Μ. Υ. (Τοπική Μονάδα Υγείας) Πρέβεζας με θέμα :” ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ,

 επίσκεψη και ανταλλαγή συμβολικών δώρων από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του

9ου Νηπιαγωγείου

Συγκινητική ήταν η στιγμή που διαβάστηκε στους μικρούς μαθητές η ιστορία του μικρού Μίσα και του παππού του από ωφελούμενη του Κ.Η.Φ.Η.

Η εκδήλωση τελείωσε με με φαγητό τραγούδι και χορό. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα