Σάββατο, 27/04/2024 | 17:30

Χαίρομαι για τον Νίκο Γεωργάκο, στενοχωριέμαι για τον Γιώργο Νίτσα-γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

2593 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/10/2023, 9:45 πμ | 0 σχόλια

 

Η ιστορία στο Δήμο Πρέβεζας έγραψε Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και “Δήμος της Καρδιάς μας” Δημοτική αρχή από την 1-1-2024.  Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αισθάνθηκα σαν ποδοσφαιριστής που έπαιζε χρόνια σε μία ομάδα και τέθηκε αντίπαλος μετά από χρόνια στην ομάδα που έπαιζε για χρόνια.

Χαίρομαι πολύ για τον Νίκο Γεωργάκο γιατί τον πιστεύω “(!), πιστεύω στις ικανότητές του όπως πιστεύω ότι ο δήμος Πρέβεζας μετά από πέντε χρόνια, θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός δήμος, προς το καλύτερο φυσικά.

Σε ότι αφορά το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα όσους και να ρωτήσετε για τις εκτιμήσεις μου, θα σας πουν ότι προέβλεπα Δήμαρχο Πρέβεζας από την πρώτη Κυριακή τον Νίκο Γεωργάκο με ποσοστό που θα κυμαίνονταν από το 46% έως το 48%.

Ανεδαφικές αναλύσεις, χωρίς προσμέτρηση στοιχείων και χαρακτηριστικών ποτέ δεν μπόρεσαν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα και έβλεπα την έπαρση ορισμένων φίλων από την παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και δεν μπορούσα να αντιληφθώ που βαζίζονταν και έλεγαν “Έχει τελειώσει, είναι Δήμαρχος Πρέβεζας ο Γιώργος Νίτσας από την πρώτη Κυριακή.”

Δεν ήθελα να τους αποκαρδιώσω, δεν ήθελα να τους πικάρω, σεβόμουν και σεβάστηκα τον προεκλογικό αγώνα που έκαναν και τους έλεγα απλά: “Θα γίνει μάχη” ενώ γνώριζα την ισχυρή δυναμική που είχε ο Νίκος Γεωργάκος και το ψηφοδέλτιο “Δήμος της καρδιάς μας”

Δεν θα μπορούσα ποτέ να δω τον Γιώργο Νίτσα ως αντίπαλο, δεν γίνεται δηλαδή, όμως στην πολιτική τα λάθη κοστίζουν και κόστισαν και στον Γιώργο Νίτσα.

Χάρηκα πάρα πολύ για την εκλογή του Νίκου Γεωργάκου το επαναλαμβάνω, δεν γίνονταν όμως η σκέψη μου να μην πάει και στον Γιώργο Νίτσα που ηττήθηκε στις εκλογές και να μην υπάρχει στενοχώρια.

Θεωρώ ότι η… καταγγελτική του αντιπολίτευση στο Δημοτικό συμβούλιο δεν τον βοήθησε, απεναντίας, ενώ η εκτόξευση λάσπης, οι αφορισμοί και η ασχήμια  όχι από τον ίδιο, αλλά από ελάχιστα άτομα που τον στήριζαν στο διαδίκτυο, του έκαναν κακό.

Οι υπερβολές, η εκτόξευση λάσπης, η τοξικότητα και η παραποίηση της αλήθειας, δεν είναι στοιχεία που δείχνουν ότι ο άλλος προπορεύεται, άλλο… δείχνουν.

Υπήρξε άτομο που έκανε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου έκκληση στην Παναγιά (!) να βγει η “Ανάπτυξη Τώρα” Δημοτική αρχή.

Αυτά που γράφανε 5-6 άτομα στο διαδίκτυο, είχαν πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην παράταξη “Ανάπτυξη τώρα”, όχι μόνο δεν τους ωφέλησε, αλλά τους οδήγησε εκεί που τους οδήγησε διότι το 27-28% με τρία ψηφοδέλτια δεν είναι μεγάλο ποσοστό, είναι ήττα. Αν συνεχίσουν το ίδιο… βιολί και από εκεί που τους έταξε ο λαός από τις θέσεις της αντιπολίτευσης δηλαδή, δεν έχουν κανένα πολιτικό μέλλον εκτιμώ.

Στις εκλογές πολλές φορές αναλαμβάνω δύσκολες αποστολές, η στήριξή μου στον Νίκο Γεωργάκο ήταν από τις πιο εύκολες που έχω κάνει. Προσπάθησα να κρατήσω ένα επίπεδο στην προεκλογική περίοδο, χωρίς να απαντώ ή να ασχολούμαι με  προκλήσεις, χωρίς να πικάρω, να ειρωνευτώ, να σχολιάσω αρνητικά κανέναν από τους “αντιπάλους”  του Νίκου Γεωργάκου, ήμουν προσηλωμένος στο στόχο να βγει ο Νίκος Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση από το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα,

Στενοχωρήθηκα για τον Γιώργο Νίτσα, γιατί και η αντιπολιτευτική του στάση στο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά και η τοξικότητα από ελάχιστους δικούς του στο διαδίκτυο, δεν είναι στοιχεία του χαρακτήρα του Γιώργου.  Είναι κρίμα πραγματικά που ένας τόσο ικανός και άξιος άνθρωπος, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του όχι απαραίτητα ως δήμαρχος, αλλά έστω από κάποια άλλη θέση κλειδί, από θέση ευθύνης στον Δήμο Πρέβεζας.

Τα φώτα όμως πέφτουν στον Μεγάλο νικητή, στον Δήμαρχο όλων των Δημοτών, τον Νίκο Γεωργάκο, επαναλαμβάνω, τον πιστεύω και πιστεύω ότι η πενταετία που έρχεται θα τη θυμούνται γενιές και γενιές στον Δήμο Πρέβεζας, με την παρουσία του Νίκου στο τιμόνι του Δήμου Πρέβεζας.

Χαίρομαι για τον Νίκο Γεωργάκο, Στενοχωριέμαι για τον Γιώργο Νίτσα.

Σπύρος Πλέουρας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα