Σάββατο, 27/04/2024 | 17:18

Πρέβεζα: Ημέρα μνήμης για τους πεσόντες του Ναρκαλιευτικού “Πηνειός”

843 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/10/2023, 3:39 μμ | 0 σχόλια
Τη μνήμη των 24 ναυτικών που έχασαν τη ζωή τους στις 24 Οκτωβρίου 1945 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Πρέβεζας όταν το ναρκαλιευτικό “Πηνειός” στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε νάρκη κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκαθάρισης ναρκοπεδίου , τίμησε σήμερα η πόλη.
Στο μνημείο του Ναύτη συγκεντρώθηκαν οι αρχές, οι φορείς, απόστρατοι, μαθητές σχολείων και δημότες που μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο πατέρας Δημήτριος, άκουσαν από τον ομιλητή πλωτάρχη εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού Δημήτρη Κατηνιώτη το συγκλονιστικό χρονικό της ανατίναξης του “Πηνειός” που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.
Σπουδαστές της ΑΕΝ διάβασαν τα ονόματα των πεσόντων, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον εκπρόσωπο του ΓΕΝ Διοικητή Διοίκησης Ναρκοπολέμου Δημήτρη Κατσούρα, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Χρήστο Γούση, τις ενώσεις αποστράτων και λοιπούς εκπροσώπους φορέων.
Μετά τη λήξη της τελετής αντιπροσωπεία επιβιβάστηκε σε σκάφος που παραχώρησε το λιμεναρχείο Πρέβεζας και μετέβη στο σημείο βύθισης του Πηνειός όπου έγινε ρίψη στεφάνων από τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Διονύση Παππά .
Η Ένωση τα τελευταία χρόνια τιμά τη συγκεκριμένη μέρα με την παρουσία δεκάδων μελών της από την ευρύτερη περιοχή, παραθέτοντας και καφέ για όλους τους παρευρισκόμενους.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα