Τρίτη, 30/04/2024 | 00:37

Παράσταση μεγάλης νίκης από την Πρώτη Κυριακή για τον Νίκο Γεωργάκο στο Κανάλι!

1050 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/10/2023, 10:25 μμ | 0 σχόλια

 

Ξεκάθαρη δυναμική νίκης από την πρώτη Κυριακή απέδωσε η πρώτη κεντρική ομιλία Γεωργάκου στην κεντρική πλατεία στο Κανάλι.

Στη γεμάτη κεντρική πλατεία Καναλίου από τους πολυάριθμους Δημότες της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου, ο Νίκος Γεωργάκος πλαισιωμένος από το ποιοτικό ψηφοδέλτιο της ενότητας, της προόδου, της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, έδωσε το μήνυμα της ανανέωσης της Νίκης όλων των Δημοτών από την πρώτη Κυριακή στις Δημοτικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Σε μία ομιλία κατάθεσης ψυχής με δυναμισμό αλλά και ομαδικότητα και ενότητα που χαρακτηρίζει πλέον το διευρυμένο «Δήμο της καρδιάς μας!» που πλέον έχει στο δυναμικό του 12 Δημοτικούς Συμβούλους εν ενεργεία διπλασιάζοντας την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε μία θερμή ατμόσφαιρα  με παλμό οι Δημότες χειροκρότησαν συχνά το Δήμαρχο Πρέβεζας και επικεφαλή του Συνδυασμού ο οποίος παρουσίασε την πορεία και το κοινό όραμα και πρόγραμμα που ενώνει αιρετούς και δημότες αλλά και δεν δίστασε να κάνει και αυτοκριτική με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους συντοπίτες του. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Πρέβεζας και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δήμος της καρδιάς μας!»: 

 

 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ

Αγαπητοί μου συνδημότες, 

συγχωριανοί μας, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αποστομωτική απάντηση και το ξεκάθαρο μήνυμα της ανανέωσης της νίκης όλων των δημοτών, της δικής σας νίκης !

Σήμερα, η ιστορική και δυναμικά αναπτυσσόμενη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου, δίνει και πάλι πρώτη, το μήνυμα της νίκης από την πρώτη Κυριακή! 

Δείχνει από την κεντρική πλατεία στο Κανάλι, το μονόδρομο της συνέχισης του έργου και της εξωστρεφούς ανάπτυξης στο σήμερα, ώστε να κατακτήσουμε μαζί αυτά που αξίζουν σε όλους, αλλά και έχουμε καθήκον να δημιουργήσουμε και εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας, κατακτώντας το αύριο!

Λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές της επόμενης Κυριακής της 8ης Οκτωβρίου και 4 χρόνια μετά τη μεγάλη δική σας νίκη της 1ης Ιουνίου 2019 με 60,37% που μας ένωσε για πρώτη φορά, από διαφορετικές αφετηρίες και άλλαξε το Δήμο μας προς το καλύτερο, βρίσκομαι εδώ δίνοντας το «παρών». Σας μιλώ στο ίδιο βήμα, για το κάλεσμα της ανανέωσης της συμφωνίας μας για την ολοκλήρωση του οράματος που γίνεται έργο και πράξη! 

Του κοινού μας οράματος που γέννησε το «Δήμο της καρδιάς μας!». Του καλέσματος ενότητας, προόδου, ανάπτυξης, εξωστρέφειας, ποιότητας, ικανότητας και προπαντός ήθους που κέρδισε όχι μόνο εκλογές, αλλά και τη θετική συμπόρευση ικανών έμπειρων διοικητικών και εξαιρετικών νέων υποψηφίων, όλοι τους εκλεκτά και αξιοπρεπή μέλη της κοινωνίας μας.

Σήμερα 4 χρόνια μετά την πρώτη μας εδώ κεντρική ομιλία ως παράταξη αλλαγής κουλτούρας διοίκησης με συνέχεια και σχέδιο, σας μιλώ και πάλι, όχι απλά ως επικεφαλής του Συνδυασμού μας αλλά και ως  Δήμαρχος Πρέβεζας με τη δική σας εντολή!

Στέκομαι εδώ, όχι απέναντί σας, αλλά ανάμεσά σας, ως ένας συντοπίτης διαχρονικά μέσα από εσάς. Είμαι ο δικός σας Νίκος Γωργάκος, από τα παλιά ή και για πάρα πολλούς από τα νεότερα. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος μα κυρίως ξεκάθαρα υπερήφανος και γεμάτος από δύναμη και αποφασιστικότητα να ολοκληρώσω το όραμα που μαζί με αρκετούς από εδώ ξεκινήσαμε και με την συντριπτική πλειοψηφία και με όλους εσάς μαζί που ενισχύσατε την οικογένεια του συνδυασμού, πάμε να ολοκληρώσουμε!

Δεν με χαρακτηρίζει η ματαιοδοξία και το «εγώ» και το ξέρετε. Αν σας είπα ότι στέκομαι ανάμεσά σας υπερήφανος δεν είναι για την προσωπική μου εκλογή ως Δήμαρχος. 

Το δικό μου οξυγόνο είναι η ενότητα, είναι η συνεργασία μέσα από τον αλληλοσεβασμό, είναι η ομάδα ικανών και άξιων με διαφορετικές ιδέες που πάντα υπηρετώ και πιστεύω ! 

Το οξυγόνο που προσφέρει είτε η ομάδα όλων των δημοτών, είτε η ομάδα των γυναικών και ανδρών που με τιμούν κοσμώντας το ψηφοδέλτιο της νίκης του τόπου μας. Την ομάδα έργου για την ολοκλήρωση του προγράμματος και του σχεδιασμού μας για την Πρέβεζα του 2030!

Την πρώτη φορά αγαπητοί μου φίλοι, στάθηκα στο βήμα το 2019 να ζητήσω την εμπιστοσύνη σας που ολόκαρδα μας δώσατε, με 49 τότε υποψήφιους συμβούλους! 

Είμαι σήμερα υπερήφανος ως Δήμαρχος και ως επικεφαλής αλλά κυρίως ως συντοπίτης σας όπου 4 χρόνια μετά βρίσκομαι και πάλι ανάμεσά σας. Αυτή τη φορά με 186 εξαιρετικούς υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους. Γυναίκες και άντρες, έμπειρους και νεοεισερχόμενους στα κοινά, νεότερους και μεγαλύτερους, επιστήμονες και επαγγελματίες. Όλοι τους καθαρά, τίμια και ικανά πρόσωπα που δεν φοβούνται να φιγουράρουν στο φυλλάδιο μας είτε για το παρελθόν τους ούτε για το παρόν τους!

Είμαστε ο Συνδυασμός όπου σίγουρα ο επικεφαλής δεν μπορεί παρά να καμαρώνει για τους υποψηφίους του και οι υποψήφιοι δεν έχουν τίποτα για να ντρέπονται για τον επικεφαλής τους. Δεν συμβαίνει σε αυτές τις εκλογές σε όλους…

Είμαστε ο συνδυασμός με πρόσωπα και πορεία στο στίβο της ζωής που δεν προσπαθούμε να τον κρύψουμε, είμαστε ο Συνδυασμός 186 ξεχωριστών προσωπικοτήτων συναπόφασης συμμετοχής, στο όραμα και όχι της υπό πίεσης και τελευταίας στιγμής ένταξης.

Είμαστε όλοι μας μαζί με όλους εσάς, ο Δήμος της καρδιάς μας!. Ο Δήμος που άλλαξε προς το καλύτερο, ο Δήμος που πάει μπροστά και βλέπει μακριά. 

Είμαστε το δικό σας όραμα των δημοτών, που στηρίξατε και οδηγήσατε στη νίκη. Η θέληση των πολλών που άλλαξε τον τόπο μας προς το καλύτερο και θα συνεχίσει να ολοκληρώσει το έργο και το πρόγραμμα!

Ο «Δήμος της καρδιάς μας!» όλων των δημοτών είναι σήμερα το 2023 ακόμα πιο δυνατός μετρήσιμα εκτός και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Έχει πλέον εμπνεύσει αλλά και κερδίσει την τιμητική εμπιστοσύνη 6  Δημοτικών Συμβούλων από άλλες παρατάξεις διπλασιάζοντας σε 12 Δημοτικούς Συμβούλους τη δυναμική του. 

Καμία άλλη δημοτική παράταξη δεν βρέθηκε στο συν και πόσο στο διπλάσιο της δυναμικής της  και αυτό δικαιώνει πρώτα εσάς του δημότες για το 60,37% της ενότητας και ύστερα εμάς ως Εκλεγμένους και εμένα προσωπικά ως Δήμαρχο.

Ο Δήμος της καρδιάς μας με ψηφοδέλτιο από τη σύμπραξη τόσο έμπειρων αιρετών αλλά και ικανών πρωτοεμφανιζόμενων υποψηφίων, είναι ακόμα πιο ποιοτικός είναι ακόμα πιο πολυδιάστατος. Ικανά πρόσωπα από κάθε δημοκρατική, προοδευτική και φιλελεύθερη αφετηρία, πάντα όμως μακριά από ακραίες τοξικές και μισαλλόδοξες διχαστικές κραυγές! 

Ο «Δήμος της καρδιάς» μας ενώνει και εξελίσσεται, είμαστε η ομάδα διοικητικής συνέχειας που σεβάστηκε και διέσωσε ότι θετικό από την προηγούμενη ημέρα αλλά και αναπτύξαμε μία μεγάλη σειρά νέων έργων και προγραμμάτων! 

Είμαστε η δυναμική που ξέρει να δομεί και να δημιουργεί έχοντας ως πράξεις την πρόσθεση στο σήμερα και τον πολλαπλασιασμό στο αύριο και όχι τη διχαστική διαίρεση και την αφαίρεση από τις ξεπερασμένες γραφικές πρακτικές.

Δυστυχώς αλλά ευτυχώς για όλους εμάς η ενότητα και η αλήθεια απαιτεί θάρρος, τόλμη, συνέπεια και σταθερότητα και κυρίως μεγαλείο ψυχής και αίσθηση καθήκοντος αληθινής προσφοράς και όχι ψηφοθηρικής προς το σύνολο. 

Είναι όλοι αυτοί που ενώ τάχα αγωνιούν για το μέλλον και την ανάπτυξη του Δήμου, ήταν οι πρωτοστάστες και αρνητές των «ΟΧΙ» στο συμφέρον και της προόδου του τόπου και των δημοτών. 

Το Ζάλογγο άλλαξε και αλλάζει, όλος ο Δήμος άλλαξε και αλλάζει με εργασία, μόχθο, στρατηγικό σχεδιασμό και μεθοδικότητα με μετρήσιμο αποτέλεσμα από το Δήμο της καρδιάς μας!.  

Το συνδυασμό που έχει την πόρτα του ανοιχτή σε κάθε θετική σκέψη έξω από ακραίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις, όπως θα την έχει ο Δήμαρχος ανοιχτή την επόμενη των εκλογών, σε όλους τους Δημότες που εξαπατήθηκαν, αλλά όχι σε όσους τους εξαπάτησαν. 

Εμείς δεν έχουμε ούτε δημιουργούμε εχθρούς από την διαχρονική εμμονή των αποτυχιών μας είτε στα κοινά είτε στην προσωπική μας ζωή. 

Εμείς έχουμε προτάσεις και ένα κάλεσμα ενότητας και αυτό ακριβώς μας ένωσε και μας έδεσε με όλα τα αμέτρητα μέλη της δικής μας οικογένειας αλλά και τους εν ενεργεία άξιους και ικανούς αιρετούς. 

Αυτούς σήμερα στο πλάι μου που κοιτώντας το καλό του συνόλου απάντησαν στο έργο του σήμερα όταν χρειάστηκε με «ΝΑΙ» στο αύριο, για το καλό του τόπου απέναντι στα τυφλά ΟΧΙ για την πρόοδο και την ανάπτυξη. 

Τυφλά ΟΧΙ από προσωπικές ματαιοδοξίες και αναχρονιστικές αντιπαραγωγικές ιδεοληψίες.

Αυτή είναι η αληθινή δυναμική ενότητας του ΝΑΙ στη συνεργασία όλων των ικανών και άξιων, ώστε να μπει ο τόπος δυναμικά εντός του χάρτη των εξελίξεων και της ανάπτυξης, με αξιώσεις εμπειρίας και τεχνοκρατικής γνώσης αλλά και με ισχυρές πλέον διασυνδέσεις στα κέντρα αποφάσεων, αντί του επικίνδυνου ΟΧΙ.

Απλά αναρωτηθείτε, πόσο ερασιτεχνικά, δίχως γνώση αλλά και ήθος, κινούνται προεκλογικά με τραγικά ατοπήματα άγνοιας και ανικανότητας στην προσπάθεια απλά να πλήξουν προεκλογικά με ψέματα, προβοκάτσιες και φθηνές προπαγάνδες και ανακρίβειες, πρόσωπα δικά μας δίχως καμία ηθική. 

 

Γεγονός βέβαια που όταν απαντά η γνώση των νόμων και η εμπειρία διασύροντάς τους ανεπανόρθωτα, τους γυρίζει η λάσπη τους πίσω ως χαριστική βολή της ίδιας της κοινωνίας. 

Είναι άλλωστε κάτι που το βίωσα προσωπικά και στα 5 debate εντυπωσιασμού όπου εκεί οι λέξεις και οι εντυπώσεις προσπαθούν να μειώσουν ή στην περίπτωση να μηδενίσουν κάθε έργο και επίτευξη. 

Το καλύτερο και πιο αληθινό debate όμως πέρα από λέξεις και εντυπωσιασμούς και πέρα από εντυπώσεις στιγμών και προσωρινά προσωπεία ψηφοθηρίας, είναι η καθημερινή μου επαφή στην ανοικτή πόρτα του γραφείου μου που δεν αρνήθηκα να σας συναντήσω αυτά τα 4 χρόνια ή και οι καθημερινές μας συναντήσεις και συζητήσεις εδώ στους δρόμους και στις πλατείες του Ζαλόγγου και αυτό το γνωρίζετε καλά.

Το δικό μου debate είναι η καθημερινή επαφή με τα υπουργεία και τους φορείς να κερδίσουμε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, είναι οι ασταμάτητες επαφές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συνεργασίες και συνέργειες με ξένα κράτη, με πανεπιστήμια αλλά και με φορείς και οργανώσεις κάθε είδους που μπορεί να προσφέρουν και να συνδράμουν στην εξωστρεφή ανάπτυξη του τόπου μας. 

Είναι όταν αντί για λέξεις εντυπωσιασμού και θεατρινισμούς μετά από πρόβες, παίρνουν θέσεις τα έργα, οι αναπτύξεις αλλά και σε ρεαλιστικό επίπεδο και οι ανάγκες και οι ελλείψεις που μέσα από τον ίδιο το μακροχρόνια σχεδιασμό μας, γνωρίζω καλά και πόσες, και που και ποιες είναι ! 

 

Απλά σας καλώ να δείτε το φυλλάδιο που σας δώσαμε με τις προγραμματικές μας δηλώσεις το 2019 να δείτε ότι δεν ήταν ένα πολυσέλιδο ανέφικτο πρόγραμμα εντυπωσιασμού ή πολύ χειρότερα όπως σε αυτές τις εκλογές πολιτικάντικα πράττει ο Συνδυασμός Ανάπτυξη Τώρα με απλούς τίτλους δίχως ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο. 

Ήταν μία συγκεκριμένη ρεαλιστική λίστα εκ των οποίων ολοκληρώσαμε και υλοποιούμε το 80% εκ των οποίων τα πιο σημαντικά, με σπουδαιότερο σημείο ότι επιτύχαμε και άλλα περισσότερα για τα οποία δεν είχαμε δεσμευτεί! 

Αγαπητοί συντοπίτες μου,

Η πρώτη τετραετία μου ως Δήμαρχος μόνο εύκολη και σε συνθήκες κανονικότητας  δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Η τριετής πανδημία, το αδιέξοδο της απλής αναλογικής και η ενεργειακή κρίση γονάτισαν και κράτησαν πίσω στην υλοποίηση έργων και στόχων όλους τους Δήμους της χώρας και ιδίως της δικής μας κατηγορίας.

Άλλωστε και οι εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι που εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου της καρδιάς μας! το γνωρίζουν καλά από μέσα και το βίωσαν μαζί μας όπως όλοι άλλωστε ασχέτως που προσπαθούν να το υποβαθμίσουν για λόγους προεκλογικούς.

 

Ξεκινώ τη φράση μου ορθά και ξεκάθαρα! Τα περισσότερα προγράμματα και έργα που έχουν υποβληθεί σε μελέτες προς υλοποίηση, εκτός όλων αυτών που ολοκληρώσαμε και βρίσκονται υπό εξέλιξη και υπό δημοπράτηση, θα δημοπρατηθούν και υλοποιηθούν στην επόμενη διετία και αυτό όσοι μας κατηγορούν για μηδενικό έργο το ξέρουν καλά! 

Ελπίζουν απλά ως πολιτικοί γύπες να κάτσουν πάνω στην υλοποίηση του προγράμματος της νίκης όλων των Δημοτών ώστε να καπηλευτούν τη δική σας επιτυχία που μας δώσατε το 2019 την εντολή να τα υλοποιήσουμε.

Δεν μπορεί να συμβεί όμως αυτό, διότι παρόλο τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες πετύχαμε πολλά, υλοποιούμε ακόμα περισσότερα και δεν αποτελέσαμε ένα εύκολο θύμα για πολιτικούς «γύπες» και «άρπαγες»…

Πληγωθήκαμε όπως όλοι αλλά με την αίσθηση καθήκοντος και της ευθύνης προς τους Δημότες σταθήκαμε όρθιοι και πολλές φορές αντιστρέψαμε με τεράστια καταγεγραμμένη επιτυχία την κρίση σε ευκαιρία.

Το 2019 σας μιλούσα εδώ τέλη Μάιου για πρώτη φορά και τα δωμάτια και ξενοδοχεία δεν είχαν καν ανοίξει και ξεκινήσει τη σεζόν. Μετά από 4 χρόνια σας μιλώ σήμερα εδώ 4 Οκτωβρίου και ακόμα γύρω μας ξενοδοχεία, δωμάτια και εστίαση λειτουργούν. 

 

Η καταγεγραμμένη εκρηκτική ανάπτυξη του τουρισμού και θα ξεκινήσω με αυτό μιας και βρίσκομαι στο Ζάλογγο, δεν έτυχε αλλά πέτυχε, με μακροχρόνιο ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό μέσα στο χρόνο σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Όσο και να επιθυμούν κάποιοι να το σβήσουν μιλώντας για υποδομές που έρχονται αλλά απαιτούν χρόνια για να μην αποδεχτούν αυτό που καταγράφουν οι επίσημοι αριθμοί αφίξεων αλλά και εισπράξεων. 

Επίσης έχουμε την ανάπτυξη του μονοπατιού Ζάλογγο – Σούλι αλλά και το σχεδιασμό σε συνεργασία με διεθνής φορείς για την ανάπτυξη τουριστικού βιώσιμου πλαισίου για το Δήμο Πρέβεζας σε συνδυασμό και με τον συνεδριακό τουρισμό.

Έρχεται ακόμα μεγαλύτερο το επόμενο DIGITAL BEACH SUMMIT στο Κανάλι με την προσέλκυση πολυεθνικών κολοσσών της ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων καθώς και η εκ νέου φιλοξενία του συνεδρίου για τον αθλητικό τουρισμό. 

Όσο για τις υποδομές οι οποίες δεν είναι μόνο για τον τουρισμό αλλά για όλους τους δημότες και τους κατοίκους, διότι στο Ζάλογγο έχουμε ίσως του περισσότερους μόνιμους ή εποχιακούς κατοίκους μη δημότες μας, οφείλω να τονίσω αρχικά  σπουδαίες κατακτήσεις μας και ένα  πρόγραμμα φωτισμού, και επέκτασης δικτύων που άμεσα ξεκινά και θα λύσει το πρόβλημα του φωτισμού μία και καλή.

Τη δημοπράτηση του έργου των 6.000.000€  έργου γέφυρας του Αντώνης Τρίτσης για την ανανέωση και αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της παραλιακής ζώνης  καθώς επίσης και η διεύρυνση της ΔΕΥΑΠ θα δώσει έργα στην αντικατάσταση δικτύων και στην καλύτερη διαχείριση του πόσιμου νερού με ελέγχους, καθαρισμούς και χλωριώσεις δεξαμενών σε κάθε χωριό. 

Επίσης έχουμε σε εξέλιξη την έγκριση σύνταξης ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας και Ζαλόγγου.

 

Η κατασκευή πράσινου σημείου σε συνδυασμό με  την ανανέωση όλου του στόλου καθαριότητας όπου έπεται συνέχεια με την άφιξη μπλε κάδων στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης και την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο βιολογικός με προγραμματική με την περιφέρεια ολοκληρώνεται και έχει υποβληθεί από την τεχνική υπηρεσία  η μελέτη προς χρηματοδότηση για την σύνδεση και του Αρχαγγέλου.   

Έχουμε με συνέργεια προγραμματίσει την ολοκλήρωση ενός απαραίτητου έργου, του αλιευτικού καταφυγίου Καστροσυκιάς καθώς και της Λυγιάς.

Επίσης μελετώνται από την τεχνική υπηρεσία τα αδρευτικά των Ριζών και της Μυρσίνης για ένταξη σε πρόσκληση χρηματοδότησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 

Στη συνέχεια με υπερηφάνεια λέω ότι εμείς μαζί με τη Σαντορίνη και τη Λευκάδα είμαστε με δικό μας σχέδιο ανάπτυξης πεντάστερου ξενοδοχείου στο Κανάλι σε δημοτική έκταση οι μόνοι τρεις δήμοι στην Ελλάδα που έχουμε συνάψει  συνεργασία με την εταιρεία του Δημοσίου , με απώτερο στόχο την επενδυτική και αδειοδοτική ωρίμανση του έργου με διακριτικό τίτλο ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ , προκειμένου αυτό να εισαχθεί στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων και να εγκριθεί ως στρατηγική επένδυση.  

Έχουμε με συνέργεια προγραμματίσει την ολοκλήρωση ενός απαραίτητου έργου, του αλιευτικού καταφυγίου Καστροσυκιάς.

Στον τομέα του αθλητισμού ανακαινίσαμε και ενισχύσαμε μία σειρά από αθλητικές εγκαταστάσεις και έχω ήδη στο σχεδιασμό τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή για το θέμα αυτό. Κατασκευάζουμε το γήπεδο μπάσκετ  καθώς και δημοπρατήσαμε την κερκίδα του γηπέδου στο Κανάλι.

Στον πολιτισμό η εμβληματική επαναλειτουργία μετά από 2100 χρόνια του Αρχαίου Θεάτρου Κασσώπης ανοίγει το δρόμο σε συνδυασμό με το μνημείο του Ζαλόγγου και τα άλλα μνημεία της Δημοτικής Ενότητας να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης αλλά και ανάπτυξης από το επόμενο καλοκαίρι δίνοντας μία άλλη αίγλη και δυναμική με θεσμικά πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα στα Ζαλόγγεια. 

Στον τομέα της παιδείας έγιναν συντηρήσεις στις σχολικές μονάδες, το νέο σχολείο στο Κανάλι με προγραμματική της περιφέρειας ηλεκτροδοτείται άμεσα και από τις προγραμματικές της περιφέρειας προχωράμε στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής κοινωνίας δίχως αποκλεισμούς για την κατασκευή σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Νέα Σαμψούντα αλλά και στη Σινώπη. 

Αναφερόμενος στη Νέα Σαμψούντα όπου ξεκινά η ολική ανάπλαση της κεντρικής πλατείας από το πράσινο ταμείο που κατακτήσαμε, σας αναφέρω ότι η ανάπλαση αυτή είναι η αρχή των αναπλάσεων όλων των κεντρικών πλατειών στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου με πρώτη την κεντρική πλατεία Καναλίου που σήμερα βρισκόμαστε.

Οι παιδικές χαρές στο Κανάλι, Νέα Σινώπη και Αρχάγγελο λειτουργούν και θα εμπλουτιστούν εντός του μήνα και οι υπόλοιπες καθώς και θα περάσουμε στην υλοποίηση και ανάπτυξη νέων σε άλλες κοινότητες όπως στην Καστροσυκιά, Χειμαδιό με την τελική υλοποίηση να υπάρχει μία παιδική χαρά σε κάθε χωριό.

Τέλος οι εσωτερικές οδοποιίες αστικές και αγροτικές έχουν κατασκευαστεί άλλες έχουν δημοπρατηθεί και αποτελούν υψηλή προτεραιότητα στην επόμενη θητεία. 

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα όσα ολοκληρώθηκαν και υλοποιούνται αλλά και τα πολλά που σχεδιάζουμε πλέον σε άλλους όρους δυναμικής και σε νέες συνθήκες διοίκησης εκτός αδιεξόδων απλής αναλογικής.

Αγαπητοί συντοπίτες μου,

Η ανανέωση της συμφωνίας της νίκης όλων των δημοτών την επόμενη Κυριακή με τη μαζική εκλογή του Συνδυασμού ενότητας, προόδου, ανάπτυξης, εμπειρίας, γνώσης, ήθους και εξωστρέφειας είναι η δική σας επιβεβαίωση στην αρχική σας εντολή και η μη ακύρωση ή καταστροφή του μεγάλου έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί αλλά και βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν μάγοι και μαγικά ραβδιά, αλλά η αλήθεια και η απάτη που ακούγεται πιο εύκολα στα αυτιά από την αλήθεια από όσους δεν κοιτούν την αποστολή αλλά την καρέκλα δίχως φραγμούς και αίσθηση ευθύνης.

Επιλέξτε εργάτες της αλήθειας που έκαναν και λάθη και παραλείψεις και καθυστερήσεις μέσα στα πολλά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια παρά τις αυταπάτες του μηδενισμού και των μαγικών λύσεων σαν παραμύθι στα αυτιά αλλά σαν χάος και καταστροφή στο αύριο της ζωής μας.

Διετέλεσα Δήμαρχος σε πολύ δύσκολες συνθήκες και εποχές και μαζί με την ομάδα της δημοτικής μας αρχής και όσων έβαλαν πλάτη. 

Σήμερα με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τα όσα επιτύχαμε αλλά με αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος λέμε και τη συγγνώμη μας για όσα δεν καταφέραμε ή και καθυστερήσαμε γιατί έχουμε ευπρέπεια και ρεαλισμό στη ζωή.

Το παρόν πλέον είναι απρόβλεπτο αλλά και το η επόμενη ημέρα και το μέλλον γεμάτο προκλήσεις με υψηλές απαιτήσεις. 

Δεν διανύουμε απλά δημοτικές εκλογές σε άλλες εποχές για πειράματα και πειραματισμούς λύπησης ή και συμπάθειας προς μαθητευόμενους μάγους και κατά φαντασία παντογνώστες 

Συνεχίζουμε στο δρόμο που ο Δήμος μας αλλάζει με εξωστρέφεια και ενότητα στο αύριο, ολοκληρώνοντας στο σήμερα ότι αρχίσαμε με την ικανή και ποιοτική ομάδα, συνένωσης γνώσης και εμπειρίας, των γυναικών και αντρών υποψηφίων, που συναντήθηκαν στο δρόμο του ΝΑΙ να κατακτήσουμε το αύριο; 

Εμείς λέμε ΝΑΙ στο αύριο!

Την επόμενη Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου στις εκλογές, η ανανέωση της συμφωνίας της Νίκης όλων των Δημοτών από την πρώτη Κυριακή θα είναι ξεκάθαρη και δυναμική! 

Όλοι στις κάλπες να μην λείψει κανείς!

Συνεχίζουμε όλη μαζί γιατί είμαστε μία ομάδα με ενότητα και ποιότητα!

Σας ευχαριστώ ! Έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τους Τοπικούς Υποψήφιους για την κοινότητα Καναλίου και το  ψηφοδέλτιο νίκης των 73 Δημοτικών Συμβούλων.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα