Δευτέρα, 29/04/2024 | 05:11

Νοσοκομειακοί γιατροί Ηπείρου: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Άρτας

542 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2023, 10:08 πμ | 0 σχόλια

Μαζική συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων είχε η συνέλευση των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας  και των Κέντρων Υγείας (ΚΥ) του  νομού , που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΕΙΝΗ στις έντεκα ( 11 ) Οκτωβρίου.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να οργανωθούν τα επόμενα βήματα ενάντια στη διάλυση του Γ.Ν. Άρτας που πλέον λειτουργεί επισφαλώς λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Επιπλέον των μελών του  Διοικητικού Συμβουλίου  της Ένωσης, παρευρέθηκαν αντιπρόσωπος από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΝΓΕ, καθώς και αντιπροσωπεία από το σύλλογο εργαζομένων του ΓΝΑ και του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

Η συζήτηση ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αλλά και οι συνάδελφοι , καθώς οι ελλείψεις του σε ιατρικό προσωπικό οδηγούν σε υπερεφημέρευση και  εξάντληση, αλλά και σε επισφαλείς εφημερίες. Οι μαζικές προσλήψεις είναι η άμεση διεκδίκηση για να μην οδηγηθεί το νοσοκομείο σε πλήρη διάλυση.

Από τη συνέλευση αποφασίστηκε η συνέχεια των κινητοποιήσεων με :

  • Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις δυο (2) Νοεμβρίου σε συντονισμό με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝ Άρτας,
  • Προετοιμασία για κινητοποιήσεις-   με κλιμάκωση και διάρκεια  σε όλα τα νοσοκομεία-απεργίες  τον επόμενο μήνα,
  • Συμμετοχή στη σύσκεψη που θα οργανωθεί από το Εργατικό Κέντρο Άρτας για κινητοποίηση – συλλαλητήριο με τα υπόλοιπα σωματεία της περιοχής

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Η.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα