Δευτέρα, 29/04/2024 | 01:03

Μήνυμα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

571 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/10/2023, 4:56 μμ | 0 σχόλια

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι κορυφαίος σταθμός στην ιστορία της Ελλάδας, αλλά και ένα επίκαιρο ιστορικό ορόσημο. Σε μια περίοδο σύγκρουσης για το μέλλον της Ευρώπης και της ανθρωπότητας, η Ελλάδα βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Οι Έλληνες, ενωμένοι, αντιστάθηκαν στους κατακτητές, υπερασπίστηκαν με ηρωισμό την ελευθερία, θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία της Πατρίδας. 

Η μικρή μας χώρα έγινε για μια ακόμη φορά μεγάλη, χάρη στη γενναιότητα με την οποία ύψωσε το ανάστημά της. Έδωσαν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα πεδία των μαχών, εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι χάθηκαν από την ασιτία, τις κακουχίες, αλλά και τις εκκαθαρίσεις των κατακτητών. 

Η Ελλάδα συνέβαλε καθοριστικά στο να βγει η ανθρωπότητα νικήτρια και σε αυτόν τον αγώνα, όπου αναμετρήθηκαν η ελευθερία και η δικαιοσύνη με τον ναζισμό και τη βαρβαρότητα. 

Το έπος του ΄40 παραμένει πάντα επίκαιρο και διδάσκει ότι η ειρήνη χρειάζεται κάποιες φορές μεγάλες θυσίες, χρειάζεται αντίσταση, χρειάζεται θάρρος και ομοψυχία. Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, με πολέμους που κοστίζουν αμέτρητες ζωές δυστυχώς όχι μόνο στρατιωτών, αλλά και αμάχων, η Ελλάδα παραμένει υπέρμαχος της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. 

Ευχή και ελπίδα όλων μας, για όλους τους λαούς, είναι να ζουν ειρηνικά, ασφαλείς και ελεύθεροι. 

Τιμή και δόξα σους ήρωές μας, τιμή και δόξα στη Γαλανόλευκη που θα υψωθεί και φέτος παντού.

Χρόνια Πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, όπου ζει και διαπρέπει ο Ελληνισμός. 

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940, Ζήτω το Έθνος, Ζήτω το «ΌΧΙ»!

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα