Κυριακή, 28/04/2024 | 22:53

Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

544 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/10/2023, 7:36 μμ | 0 σχόλια

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι άλλη μια κορυφαία έκφραση πατριωτισμού του λαού μας, που αντιστάθηκε για μια ακόμη φορά απέναντι σε ό,τι υπονομεύει και αμφισβητεί τις αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Συνεπής με την ιστορική συνέχεια να παλεύει απέναντι σε κάθε μορφής καταπίεση, ο ελληνικός λαός, αυτός ο λαός με τα λιγοστά μέσα που διέθετε, πρωτοστάτησε, πολέμησε και νίκησε τον φασισμό και τον ναζισμό. 

Η περηφάνια μας που ανήκουμε σε αυτόν τον λαό είναι παράλληλα και ευθύνη να έχουμε μια χώρα, ελεύθερη, ασφαλή και ισχυρή, που να στηρίζεται στη δημοκρατική αντίληψη και στην πατριωτική συνείδηση. Είναι ένας διαρκής αγώνας μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου ισχυροποιούνται ξανά φασιστικές νοοτροπίες και απόψεις, οι πόλεμοι και η ανθρωπιστική κρίση που αυτοί φέρνουν είναι στη γειτονιά μας. 

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις, τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ο σεβασμός του Κράτους Δικαίου, είναι εχέγγυα για μια Ελλάδα που θα δίνει στους πολίτες της, χωρίς διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες για δουλειά, για μόρφωση και προκοπή. Μόνο έτσι η ελευθερία μπορεί να διασφαλίζεται, με πολίτες ενεργούς δρώντες στην προάσπιση των κοινών οραμάτων. Με μια τέτοια συλλογική προσπάθεια τιμούμε όσα πρεσβεύει η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, το Έπος του 40 και η Εθνική Αντίσταση. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σε αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Πατρίδας. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.             

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα