Κυριακή, 28/04/2024 | 09:48

Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας: Απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης

514 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2023, 12:56 μμ | 0 σχόλια

Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας για δέκατη τρίτη χρονιά, το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, αρχίζουν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 8μμ με τη σύγχρονη όπερα «Dead Man Walking».
Το αριστούργημα του Αμερικανού συνθέτη Τζέικ Χέγκι, που είναι η πιο δημοφιλής όπερα που έχει γραφτεί μέσα στον 21ο αιώνα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ολλανδού σκηνοθέτη Ίβο Φαν Χόβε. Βασισμένη στο βιβλίο της μοναχής Έλεν Πρεζάν, η όπερα εξιστορεί την πορεία ενός θανατοποινίτη στις φυλακές της Λουιζιάνα προς τον θάνατο, τη συγχώρεση και την εξιλέωση. Το βιβλίο έχει με επιτυχία μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Τιμ Ρόμπινς και πρωταγωνιστές τον Σον Πεν και την Σούζαν Σάραντον, που για την ερμηνεία της κέρδισε βραβείο Όσκαρ. Το λιμπρέτο επιμελήθηκε ο Τέρενς Μακ Νάλλι. Η αυθεντικά αμερικάνικη αυτή όπερα ενσωματώνει επιτυχημένα διάφορα μουσικά είδη, όπως το Ροκ εντ Ρολ, η Τζαζ και τα Σπιρίτσουαλς, γεγονός που εξηγεί εν πολλοίς και τη δημοφιλία της.
Διευθύνει ο μουσικός διευθυντής της Μετροπόλιταν Γιαννίκ Νεζέ-Σεγκαίν και φανατικός υποστηρικτής του σύγχρονου οπερατικού ρεπερτορίου.
Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Τζόις Ντι Τονάτο, Ράιαν Μακ Κίννι, Λατόνια Μουρ και Σούζαν Γκράχαμ.
Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και θα προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους και έντυπο ενημερωτικό υλικό.
Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.
Η Πρέβεζα είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που συνεχίζονται οι μεταδόσεις, χτίζοντας μια μοναδική παράδοση πολιτιστικής προσφοράς.
Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:
Χ: Η ζωή και η εποχή του Μάλκολμ Χ (Άντονι Ντέιβις), 18 Νοεμβρίου, 8μμ
Η Φλορένθια στον Αμαζόνιο (Ντάνιελ Κατάν), 9 Δεκεμβρίου, 8μμ
Ναμπούκο (Βέρντι), 6 Ιανουαρίου, 8μμ
Κάρμεν (Μπιζέ), 27 Ιανουαρίου, 8μμ
Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Βέρντι), 9 Μαρτίου, 7μμ
Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ
Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ
Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ
Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα