Τρίτη, 30/04/2024 | 10:15

Δήμος Ζηρού-“Μαζί για τον Πολίτη”: Η Φιλιππιάδα έδωσε μήνυμα νίκης!

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/10/2023, 8:32 πμ | 0 σχόλια

Σήμερα η Φιλιππιάδα δίνει μήνυμα ΝΙΚΗΣ”! Με αυτή τη φράση άνοιξε την ομιλία του στη μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της πόλης ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού και επικεφαλής του Συνδυασμού “Μαζί για τον Πολίτη” Γιώργος Ζυγούρης

 

Σε μια συγκέντρωση πολιτών με πάθος, συνθήματα και ζητωκραυγές, ο κ. Ζυγούρης ζήτησε εντολή νίκης την προσεχή Κυριακή, ώστε ο Δήμος μας να αλλάξει σελίδα “για να τον δούμε όπως του αξίζει” όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ο κ. Ζυγούρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον απερχόμενο Δήμαρχο Νίκο Καλαντζή εγκαλώντας τον για σωρεία παράνομων προφορικών αναθέσεων, αλλά και για χρέη που αφήνει στο Δήμο. 

 

Αφού διαδέχθηκε τον εαυτό του και διοικεί το δήμο μας για παραπάνω από 9 χρόνια,  θέλει “ΑΚΟΥΣΟΝ- ΑΚΟΥΣΟΝ” και μια ακόμη 5ετία για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Να συνεχίσει δηλαδή το όργιο των παράνομων αναθέσεων, δεκάδων χιλιάδων ευρώ, όπως τον ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, για τις όποιες καταγγελίες ελέγχεται από τα υπερκείμενα αρμόδια όργανα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου. Και εδώ θέλω την προσοχή σας: Παραλαμβάνουμε έναν απόλυτα χρεοκοπημένο Δήμο: Σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό του Δήμου, στις 31-12-2022, ο δήμος μας οφείλει:• 3.300.000 ΕΥΡΩ στη Δ.Ε.Η.,  • 400.000 ΕΥΡΩ στο ΧΥΤΑ Βλαχέρνας και στο ΦΟΔΣΑ και ακόμη δε γνωρίζω ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ” ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

 

Και συνέχισε: “Αλήθεια, κύριε Απερχόμενε, πόσες από τις παράνομες προφορικές αναθέσεις σου πήγαν στα δικαστήρια και για πόσες απο αυτές ο Δήμος άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση; 

Κοινώς, διεκδίκησες να δικαιώσεις το Δήμο και τα χρήματα των πολιτών απο τα ποσά που επιδίκαζε το δικαστήριο ή ο στόχος σου ήταν αφήσεις τις αποφάσεις ως έχουν για να πληρωθούν οι προφορικές σου αναθέσεις. Και αυτό είναι το colpo grosso σου!

 

Διαχειρίστηκες το Δήμο μας με πλήρη οικονομική αποτυχία και σήμερα είναι στα όρια της χρεοκοπίας.  Καταγγέλθηκες από την μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση για οικονομικές ατασθαλίες με τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ. Καταγγέλθηκες επίσης από τον Προϊστάμενο των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου μας για τους ίδιους λόγους. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!! Δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα Δήμο της χώρας” κατέληξε! 

 

Το πρόγραμμα 

 

Παράλληλα, ο κ. Ζυγούρης αναφέρθηκε διεξοδικά και στο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη ημέρα του Δήμου, στην οποία σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται η καθημερινότητα και η διαχείρισή της, αλλά και η ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ χωριών και αστικών κέντρων. 

 

Στον πρωτογενή τομέα ο Δήμος Ζηρού θα είναι στήριγμα με πράξεις και ειδικότερα, μεταξύ άλλων, με μείωση δημοτικών τελών στις αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,  ενώ ο Συνδυασμός μας δηλώνει κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφής εγκατάσταση μονάδων Ανεμογεννητριών και Φωτοβολταϊκών μεγάλων πάρκων στα όρια του Δήμου, αλλά και δίπλα στο έργο της Επιτροπής Αγώνα για τις Πηγές του Αγίου Γεωργίου. 

Στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ και στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ αναδεικνύουμε τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου μας και διεκδικούμε ένα master plan για τη Λίμνη Ζηρού, ενώ σημαντικής προτεραιότητας είναι η βελτίωση και αναβάθμιση του πλήρως εγκαταλελειμμένου Πνευματικού Κέντρου Φιλιππιάδας για την διεξαγωγή εκδηλώσεων απο το Δήμο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, ώστε οι Σύλλογοι μας να έχουν το αυτονόητο: έναν χώρο έκφρασης, που τώρα ΔΕΝ έχουν…” υπογράμμισε ο κ. Ζυγούρης. 

 

Στην επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη ο Δήμος Ζηρού της επόμενης ημέρας θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις με μείωση των δημοτικών τελών για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν έδρα στα όρια του Δήμου μας, ενώ βασική προϋπόθεση για κοινωνική ευημερία είναι η συνεχής στήριξη στον πολίτη και στις ανάγκες του με μια σειρά παρεμβάσεων όπως η στήριξη των δύο Κέντρων Υγείας και των Αγροτικών Ιατρείων με υλικοτεχνική υποδομή, η Ενίσχυση και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων ΚΑΠΗ, η βελτίωση υποδομών και κατασκευή νέων για τη διευκόλυνση των ΑμεΑ της περιοχής μας, η δημιουργία ξενώνων για άτομα 3ης ηλικίας με την επανάχρηση των ξεχασμένων σχολικών μονάδων κ.α.   

 

Στην Παιδεία, στις Σχολικές Υποδομές και στον Αθλητισμός επανασυστήνεται η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ και ενισχύεται εκείνη στο Θεσπρωτικό, ενώ  ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολιτική προστασία του Δήμου μας.  

 

Οι μεγάλες διεκδικήσεις

 

Τέλος, ο κ. Ζυγούρης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες μεγάλες διεκδικήσεις της επόμενης θητείας όπως είναι: 

 

Η σύνδεση Ιόνιας Οδού με την Γέφυρα Καλογήρου – Πρέβεζα, καθώς αφορά την περιοχή μας τα μέγιστα

 

Η Αναβάθμιση της Παλαιάς Εθνικής Άρτας – Ιωαννίνων που διέρχεται μέσα απο τον αστικό ιστό της Φιλιππιάδας, απο Άγιο Βησσαρίωνα μέχρι το Μνημείο. 

 

Η μετατροπή σε κανονικού κόμβου του σημερινού ημικόμβου του Αμμότοπου στην Ιόνια Οδό. 

 

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης του Ζηρού. Με διεκδίκηση του ιδιοκτησιακού ώστε να περιέλθει στο Δήμο. 

 

Η δρομολόγηση του έργου της εισόδου Φιλιππιάδας από Καμπή. 

 

Η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φιλιππιάδας

 

Η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου 

 

Η ολοκλήρωση του της Πλατείας Κέντρου Υγείας. 

 

Και τέλος, το σχέδιο για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, με ελεύθερο ίντερνετ πολύ υψηλών ταχυτήτων στα αστικά κέντρα και στα χωριά και την παροχή εγκαταλελειμμένων δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση ψηφιακών νομάδων. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα