Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:40

Τα Γενέθλια της Θεοτόκου γιορτάζει το γραφικό παρεκκλήσι της Μαργαρώνας στην Πρέβεζα

610 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2023, 1:29 μμ | 0 σχόλια

Τα Γενέθλια της Θεοτόκου γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας και το γραφικό παρεκκλήσι της Μαργαρώνας έχει την τιμητική του.

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 στον αύλειο χώρο του Ναού ( ή σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αγ. Αικατερίνη) θα τελεστεί πανηγυρικός Εσπερινός .

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της γιορτής των Γενεθλίων της Θεοτόκου θα τελεστούν ο Όρθος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ψαλεί και η παράκληση.

Η γιορτή των Γενεθλίων της Παναγίας είναι η πρώτη του νέου εκκλησιαστικού έτους αφού σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση της σωτηρίας του ανθρώπου.

Μάλιστα μαζί με τα Γενέθλια του Χριστού και του Ιωάννη του Προδρόμου είναι οι μόνες επέτειοι γέννησης που γιορτάζει η ορθόδοξη εκκλησία η οποία τιμά τους αγίους στην ημερομηνία κοιμήσεώς τους.

Το γραφικό παρεκκλήσι της Μαργαρώνας είναι αφιερωμένο τόσο στα Γενέθλια της Θεοτόκου όσο και τη Ζωοδόχο Πηγή αποτελώντας πόλο έλξης για τους πιστούς οι οποίοι τιμούν με κατάνυξη τις ημέρες της γιορτής του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα