Δευτέρα, 29/04/2024 | 02:47

Στο στάδιο υλοποίησης τα έργα για Ιμαρέτ Άρτας, νοσοκομείο Πρέβεζας και Οδοφωτισμό οδικού δικτύου Ηπείρου

435 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2023, 1:35 μμ | 0 σχόλια

Σημαντικά που αφορούν τις οδικές υποδομές, τη δημόσια υγεία και τον πολιτισμό προχωρούν στο τελικό στάδιο για την έναρξη της υλοποίησής τους, μετά τις σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα:

 

Οριστικός ανάδοχος για το Ιμαρέτ Άρτας

 

Η Ο.Ε. ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου « «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του» προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ,  Το έργο – που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- θα κατασκευάσει   η εργοληπτική επιχείρηση «Κ/Ξ Γ. Βερονίκης – Π. Κριεμαδης – Β. Κονδύλης & ΣΙΑ».  

 

Οριστικός ανάδοχος για τα

έργα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

 

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα έργα «ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», τα οποία χρηματοδοτεί από πόρους της με 845.000 ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου. Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ανέδειξε οριστικό ανάδοχο του έργου την εταιρεία «ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.»

 

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για

τον οδοφωτισμό του οδικού δικτύου

 

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος προκειμένου να αρχίσει το έργο της αναβάθμισης του Οδοφωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. κατακύρωσε το διαγωνισμό και το έργο θα υλοποιήσει η  εταιρεία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

 

                  

               Βελτίωση χώρων στο λιμένα Ηγουμενίτσας

 

Με απόφαση της Ο.Ε. εγκρίθηκε η εκτέλεση του έργου «Εργασίες διαμόρφωσης γραφειακών χώρων, χώρου VTS και κρατητηρίων εντός του κτιρίου Τ2 Λιμένα Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Η υλοποίηση του έργου κρίνεται απαραίτητη καθώς θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών ΥΝΑΝΠ στην Ηγουμενίτσα, στη συμμόρφωση των χώρων κράτησης με την κείμενη νομοθεσία και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. 

 

Άλλες αποφάσεις

 

  • Η Ο.Ε. ενέκρινε την επαναδημοπράτηση του έργου «Έργα προσαγωγής – επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Μικρού Παπίγκου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 837.702 ευρώ. 

 

  •  Ενέκρινε επίσης τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:

 

  • «Άμεσες εργασίες αποκατάστασης και σύνδεσης επαρχιακού δικτύου με όμορα δημοτικά διαμερίσματα στα όρια του πρώην Δήμου Κατσανοχωρίων», προϋπολογισμού 365.800 ευρώ 
  • Αποκατάσταση στέγης νερόμυλου Βουλιάστας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
  • «Άμεση αντιστήριξη οδού περιοχής Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 65.720 ευρώ
  • «Ανάπλαση πλατείας και διαχείριση όμβριων για την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων στην Τ.Κ. Αετομηλίτσας», προϋπολογισμού 52.000 ευρώ 
  • «Αποκατάσταση περιπατητικών και οδών χαμηλής κυκλοφορίας στη Δ.Ε. Πραμάντων», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ

 

Τέλος αναδείχτηκαν:

 

Ο οριστικός ανάδοχος για το έργο: «Κατασκευή τμήματος λιθόστρωτου γκαλντεριμιού στη θέση Μακρή έως οικία Ε. Αναστασιάδη Τ.Κ. Κουκουλίου», προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Παναγιώτης Τσουμάνης Ε.Δ.Ε.

 

Ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο : «Αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία κατοικίας στο Μαυρονόρος Πωγωνίου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Προσωρινός ανάδοχος «Γέροντας Αλέξανδρος». 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα