Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:03

Σπύρος Ρεκατσίνας στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ:”Η υποψηφιότητά μου δηλώνει μια σιγουριά στον κόσμο”

584 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2023, 9:34 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τον Οικονομολόγο Σπύρο Ρεκατσίνα υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας με την παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” και υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Νίκο Γεωργάκο, φιλοξενήσαμε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στο ΡΑΔΙΟ Πρέβεζα και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα.

Κατά την εισαγωγή του ο κ. Ρεκατσίνας αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στάθηκε τα τραγικά γεγονότα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία. Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες στηρίξης στους πληγέντες της Θεσσαλίας ,τόσο του Δήμου Πρέβεζας, όσο και της παράταξης “Δήμος της Καρδιάς μας”.

Ο Δημότης θα πρέπει να σκεφτεί ποιος συνδυασμός μπορεί να τον εκπροσωπήσει καλύτερα την επόμενη πενταετία, είπε με νόημα ο Σπύρος Ρεκατσίνας. Ο Δημότης θα πρέπει να δει σύμφωνα με τον κ. Ρεκατσίνα: “Ποιοί υποψήφιοι έχουν τις δυνατότητες, τα θέλω, τα πιστεύω το background για να μπορούν να βοηθήσουν τον δήμο να πάει πιο ψηλά.”

Ο Σπύρος Ρεκατσίνας έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος σε εταιρείες Κολοσούς στη χώρα μας, τον ρωτήσαμε πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η αποφασή του να γυρίσει στην Πρέβεζα, αν έχει μετανοιώσει γι’ αυτή του την απόφαση κι αν δεν θα την άλλαζε με τίποτα: “Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ήθελα να γυρίσω στην Πρέβεζα κάποια στιγμή συνταξιούχος για να μπορέσω να δημιουργήσω και να ασχοληθώ με τα κοινά. Γιατί ένας άνθρωπος όπως εγώ που μπορώ στα 62 μου να βγω στη σύνταξη, γιατί συμπληρώνω 40 χρόνια εργασίας θα μπορούσα να δημιουργήσω και να έχω κάτι να ασχοληθώ. Γιατί 62 χρονών πλέον, θεωρούμαστε νέοι. Οπότε στο μυαλό μου ήταν να γυρίσω στην Πρέβεζα το 2026 ή το 2027. Η ζωή όμως και οι συνθήκες και η κρίση που περάσαμε τότε στην Αθήνα, οι μεγάλες επιχειρήσεις συσσωρεύτηκαν, μειώθηκαν αισθητά οι τζίροι τους, μείωσαν προσωπικό, οπότε μείναμε κι εμείς χωρίς εργασία. Ήταν δύο οι επιλογές μου ή Αυστραλία ή Πρέβεζα. Τελικά αποφάσισα και ήρθα στην Πρέβεζα. Να μην πω ψέματα, στην αρχή μου φαίνονταν λίγο περίεργα γιατί έλειπα από το 1984 που πέρασαν φοιτητής και γύρισα το 2016 στην Πρέβεζα, 32 χρόνια, μόνο είχα έρθει ένα διάστημα και έκανα δόκιμος στην Πρέβεζα. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο το διάστημα, να προσαρμοστώ, στην πορεία όμως πιστεύω ότι έχω μια ζωή πολύ πιο ποιοτική, έχω κάνει πάλι τους φίλους μου γιατί όταν γύρισα, προσπάθησα να ασχοληθώ με τα κοινά, βοηθώντας και “ματώνοντας” οικονομικά για τον ΠΑΣ Πρέβεζα, τρία χρόνια. Δεν μπορέσα να συνεχίσω φέτος, γιατί δεν υπήρχε το ενδιαφέρον κι αυτό μας λυπεί όλους εμάς που περάσαμε από το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΣ Πρέβεζα. Οι συνεργάτες μου ήταν πολύ στενοχωρημένοι και προβληματισμένοι που δεν κατέβηκε ο ΠΑΣ Πρέβεζα. Εμείς την ομάδα την είχαμε έτοιμη από Μητρώο, είχαμε πληρώσει τη συμμετοχή της ομάδας, τα πάντα, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να μπορέσει να πάρει τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Επειδή ο ΠΑΣ Πρέβεζα είναι μια ομάδα της πόλης μας και ποτέ αυτή η ομάδα δεν θα τελειώσει, πιστεύω του χρόνου θα βρεθούν οι άνθρωποι, να πάρουν ξανά την ομάδα και να κάνουν ένα πλάνο πενταετίας ώστε η ομάδα να μην ανεβοκατεβαίνει και να μπορεί να παίζει στην κατηγορία που της αξίζει. Όχι στο τοπικό, πιστεύω η ομάδα του ΠΑΣ Πρέβεζα είναι για τη Γ΄Εθνική.¨είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Ρεκατσίνας.

Σε ότι αφορά το μήνυμά του που αφορά στη δική του υποψηφιότητα, ενόψει των δημοτικών εκλογών, ο κ. Ρεκατσίνας υπογράμμισε: “Ο κόσμος έχει πολύ καλή κρίση και εμπιστεύομαι την κρίση του . Πιστεύω ότι έχουν καταλάβει, έχουν διαγνώσει ποιοί μπορούν να βοηθήσουν και ποιοι πραγματικά έχουν τα προσόντα. Ως άνθρωποι της κοινωνικής πραγματικότητας, παίρνουμε τα μηνύματα. Η υποψηφιότητά μου δηλώνει μια σιγουριά στον κόσμο, επειδή αυτοί που με εμπιστεύονται επαγγελματικά με ξέρουν. Μ έχουν εμπιστευτεί πολύ και γι’ αυτό το γραφείο μου είναι σε αυτή την κατάσταση και με πολύ μεγάλο πελατολόγιο. Εμπιστεύονται τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και για να πετύχεις σε ένα δήμο πρέπει να σου δώσουν τις ευκαιρίες, τους κατάλληλους συνεργάτες για να μπορείς να υλοποιήσεις προγράμματα που μπορεί ο δήμος να απορροφήσει από παντού. Επειδή είμαι γνώστης των πραγμάτων, του ΕΣΠΑ, κάνουμε πολλά προγράμματα, των προγραμμάτων μέσω ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) Που μπράβο στον Δήμο μας απορροφά πολλά προγράμματα, πιστεύω ότι το οικονομικό είναι ένα κομμάτι που μπορώ να βοηθήσω, να δώσω τις γνώσεις μου. Είτε εκλεγώ, είτε δεν εκλεγώ, θα βοηθήσω όπου μου ζητηθεί.”

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Οικονομολόγο Σπύρο Ρεκατσίνα, υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο Πρέβεζας με την παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” και υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας τον Νίκο Γεωργάκο.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα στο Α΄μέρος της εκπομπής

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα