Τετάρτη, 01/05/2024 | 17:44

Η Νίκη της Ενότητας και όλων των Δημοτών-Φως αλλελεγγύης στο “Δήμο της Καρδιάς μας”

560 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2023, 2:25 μμ | 0 σχόλια

Με ενότητα, ευπρέπεια, ανθρωπιά και ήθος πραγματοποιήθηκε εχθές η δράση προσφοράς εμφιαλωμένων νερών και ειδών πρώτης ανάγκης με πρωτοβουλία του Επικεφαλούς του Συνδυασμού μας «ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!» και Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου στο πλαίσιο του αγιασμού του εκλογικού κέντρου.

Όλοι οι Δημοτικοί και Τοπικοί Υποψήφιοι Σύμβουλοι, εθελοντές και τα στελέχη του Συνδυασμού ενότητας, προόδου, ανάπτυξης και ποιότητας της Νίκης όλων των Δημοτών και προπαντός οι Δημότες, συνέδραμαν με την προσφορά τους στο κάλεσμα συλλογής βοήθειας για τους πληγέντες συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία.

Η συγκίνηση αλλά και το αίσθημα καθήκον προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται επικράτησαν. Η εικόνα της τέλεσης του αγιασμού του εκλογικού κέντρου που γέμισε εκτός από τη δυναμική αποτελέσματος του «εμείς» και από τις προσφορές βοήθειας, το οποίο στην πρώτη του επίσημη μετατράπηκε σε κέντρο ενότητας και αλληλεγγύης για όλη τη μεγάλη οικογένεια του Συνδυασμού «Δήμος της καρδιάς μας!», αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα ενότητας αλλά και συνεργασίας και σύμπνοιας στην επίτευξη ενός σκοπού. Και στην περίπτωση αυτή ο σκοπός ήταν ιερός!

 

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας και ιδρυτής και επικεφαλής του Συνδυασμού τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο ευχαριστήριο χαιρετισμό μετά τον αγιασμό: 

«Σήμερα το δικό μας σπίτι μετά τον αγιασμό άνοιξε με το άνοιγμα της αγκαλιάς αλληλεγγύης όλων των Δημοτών στους πληγέντες συνανθρώπους στη Θεσσαλία, άλλωστε έχουμε βιώσει και εμείς πλημμύρες και ακραία φαινόμενα ευτυχώς σε μικρότερη κλίμακα, για τη νίκη της ενότητας και της ανθρωπιάς.» 

και δήλωσε στη συνέχεια: 

 

 «Ο Συνδυασμός της δημοτικής αρχής  “ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!” δεν μένει άπραγος και θα περνά στην πρώτη γραμμή της δράσης ως μία ομάδα ενότητας, ευπρέπειας, ποιότητας και προπαντός αποτελέσματος στην πράξη της ζωής και όχι στα λόγια της θεωρίας των πληκτρολογίων στα κοινωνικά δίκτυα των ψευδαισθήσεων. Δεν μένει κρυμμένος, δεν ντρέπεται να βγει μπροστά με ονοματεπώνυμα και πρόσωπα κερδίζοντας ημέρες και παίζοντας κρυφτούλι από τους Δημότες και την τοπική μας κοινωνία.»

 

Ακολουθεί ο ευχαριστήριος χαιρετισμός του Νίκου Γεωργάκου:

 

Σεβαστέ πατέρα, κυρίες και κύριοι, αγαπητές και αγαπητοί Υποψήφιοι, εθελοντές και στελέχη του Συνδυασμού μας, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα μήνυμα που σήμερα το πρωί είπα στους μαθητές, στους γονείς και στους καθηγητές στον αγιασμό που έγινε σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας όπως και σε όλη τη χώρα εκτός από τις πληγείσες περιοχές στη Θεσσαλία που μετρά τις πληγές και τις απώλειες της.

 

Η ενότητα και η ανθρωπιά είναι το καλό απέναντι σε κάθε κακό και γιατρεύει και ξαναχτίζει κάθε πληγή και καταστροφή. Το ξέρουμε άλλωστε καλά αυτό από την πίστη μας, όπως άλλωστε ακούσαμε πριν στην ακολουθία τέλεσης  του Αγιασμού.

Σήμερα κάναμε την επίσημη εκκίνηση λειτουργίας της δικής μας εστίας, του επικέντρου ενότητας, προόδου και ανάπτυξης μέσα από μία δράση ενότητας και ανθρωπιάς για την παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται με το πιο δύσκολο τρόπο μετά την πρωτοφανή θεομηνία στη Θεσσαλία. 

 

Όσο όμως θετική να είναι η φιλοσοφία της ενότητας και της προσφοράς αυτής της δράσης όλοι μας θα ευχόμασταν να μην χρειάζονταν ποτέ να την πράξουμε.

Η δική μας οικογένεια του Συνδυασμού μας δεν μπορούσε να μείνει άπραγη και απαθής και πρώτη έδωσε το παράδειγμα από το πρωί της περασμένης Παρασκευής εξελίσσοντας τον παραδοσιακό αγιασμό του εκλογικού μας κέντρου και μετά την επίσημη παρουσίαση του πλήρους ψηφοδελτίου μας των 186 υποψηφίων, σε μία δράση άμεσης βοήθειας, ενότητας και ανθρωπιάς.

 

Στον πραγματικό κόσμο πέρα από τα πληκτρολόγια, τις ανακοινώσεις εντυπωσιασμού και τις οθόνες της θεωρίας και των ευχών, επιτάσσεται και επιβάλλεται η έμπρακτη δράση αλληλεγγύης και ενωτικής προσφοράς με αποτέλεσμα και ουσία. 

Η απάθεια και η σιωπή και η υπερβολική πολιτική ορθότητα δεν είναι βοήθεια αλλά υπεκφυγή από το καθήκον προσφοράς. 

 

Με αυτά τα τραγικά γεγονότα όλοι μας πλέον καταλάβαμε τη σπουδαιότητα αλλά και τη σοβαρότητα της εμπειρίας, της άρτιας τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης με γνώσεις αλλά και της ικανότητας διοίκησης που οφείλει να έχει η όποια  δημοτική διοίκηση πέρα από τα προσωπικά «θέλω» του «εγώ» και ματαιοδοξίες. 

Και η απάντηση σε αυτό βρίσκεται μόνο στα βιογραφικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε συνδυασμού και ο δικός μας με την τιμή που μας κάνουν όλοι οι εκλεκτοί μας υποψήφιοι έχει και την πληρότητα την ποσοτική αλλά και την αρτιότητα την ποιοτική σε κάθε επίπεδο

Ο Συνδυασμός της δημοτικής αρχής  “ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!” δεν μένει άπραγος και θα περνά στην πρώτη γραμμή της δράσης ως μία ομάδα ενότητας, ευπρέπειας, ποιότητας και προπαντός αποτελέσματος στην πράξη της ζωής και όχι στα λόγια της θεωρίας των πληκτρολογίων στα κοινωνικά δίκτυα των ψευδαισθήσεων. Δεν μένει κρυμμένος, δεν ντρέπεται να βγει μπροστά με ονοματεπώνυμα και πρόσωπα κερδίζοντας ημέρες παίζοντας κρυφτούλι από τους Δημότες και την τοπική μας κοινωνία.

 

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα στη φοβική αποχή της θεωρίας και δεύτερης σκέψης από τους όποιους τακτικισμούς τρίτων, αλλά καθήκον επιλογής της δράσης για το συνάνθρωπο, όπως άλλωστε είναι και το υπέρτατο καθήκον και αποστολή της όποιας ικανής Δημοτικής Αρχής.

Όπως ισχύει άλλωστε και για κάθε υποψήφιο συνδυασμό ουσίας, ρεαλιστικής ανάπτυξης και εμπειρίας, όπου έχει αρχή με οργάνωση και σχεδιασμό , μέση με ικανά και έμπειρα στελέχη σε κάθε δυναμική και πεδίο και προορισμό ολοκλήρωσης οράματος δίχως να αποτελεί ευκαιριακό μηχανισμό παραγωγής εντυπώσεων της στιγμής.

 

Σήμερα το δικό μας σπίτι μετά τον αγιασμό άνοιξε με το άνοιγμα της αγκαλιάς αλληλεγγύης όλων των Δημοτών στους πληγέντες συνανθρώπους στη Θεσσαλία, άλλωστε έχουμε βιώσει και εμείς πλημμύρες και ακραία φαινόμενα ευτυχώς σε μικρότερη κλίμακα, για τη νίκη της ενότητας και της ανθρωπιάς.

 

Σας ευχαριστώ όλους για την προσφορά σας και τη μαζική σας συμμετοχή, με κάνατε ακόμα μία φορά υπερήφανο ως επικεφαλής της σπουδαίας αυτής ομάδας που αναβλύζει αστείρευτα ενότητα, ήθος, ευπρέπεια και προπαντός ανθρωπιά και ενδιαφέρον για τον πλησίον.

 

Σας ευχαριστώ και σας καλώ να προσφέρετε με κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο στους αδερφούς μας στη Θεσσαλία που θα δοκιμάζονται για μεγάλο ακόμα διάστημα λόγω του πρωτοφανούς μεγέθους των καταστροφών.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα