Πέμπτη, 02/05/2024 | 10:50

Επέστρεψαν έχοντας σώσει ζωές στη Θεσσαλία-Μόνο Περηφάνια για τη ΛΕΚ Πρέβεζας

818 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/09/2023, 10:33 πμ | 0 σχόλια

Η κοινωνική προσφορά είναι τρόπος ζωής για αυτούς τους ανθρώπους και το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι για μια ακόμη φορά, να τους πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ.

Τεράστιο ευχαριστώ που ξανά έδωσαν το άπαν των δυνάμεων τους και  να τους πούμε πόσο περήφανοι είμαστε γι’ αυτούς.

 

Επέστρεψε στην Πρέβεζα μετά από μια μεγάλη κινητοποίηση για παροχή βοήθειας στις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές του Νομού Τρικάλων η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας. Τα μέλη της Λ.E.Κ έμειναν στην περιοχή από την Παρασκευή έως αργά το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιώντας διασώσεις ανθρώπων των οποίων κινδύνευε άμεσα η ζωή.
Την πρώτη μέρα η ΛΕΚ κατευθύνθηκε στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων απεγκλωβίζοντας 25 άτομα, ενώ την επόμενη μέρα στο ίδιο σημείο σε συνεργασία με το Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα – Εθελοντές και την ΣΕΔΙΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ πραγματοποιήθηκαν 118 απεγκλωβισμοί συνανθρώπων μας, ηλικιωμένων και παιδιών, ανθρώπων κατάκοιτων και με προβλήματα υγείας .
Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ομάδα της ΛΕΚ με το όχημα που παραχώρησε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου, συμμετείχε σε αντλήσεις υδάτων στην πόλη των Τρικάλων μαζί με τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες της ομοσπονδίας. Μάλιστα ως τελευταία αποστολή πραγματοποιήθηκε ένας δύσκολος απεγκλωβισμός αιγοπροβάτων από πλημμυρισμένη φάρμα στη Ζηλευτή Τρικάλων.
Η ομάδα της ΛΕΚ Πρέβεζας με επικεφαλής τον Βασίλη Ράπτη ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεως Δασοπροστασίας -Πυρόσβεσης απέδειξε το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ομαδικότητας με σεβασμό στον άνθρωπο και κάθε μορφή ζωής.
Να συμπληρώσουμε τέλος την εκτενή αναφορά του έργου της ΛΕΚ Πρέβεζας στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της “Καθημερινής” όπου φιλοξενείται συνέντευξη του κ. Ράπτη για τις διασώσεις που πραγματοποίησαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
ΦΩΤΟ: Λ.Ε.Κ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα